Κούσιος: Καμιά πολιτική απόφαση για λήψη ιδιαίτερων μέτρων στη Λεμεσό

Δεν τίθεται θέμα για λήψη ειδικών μέτρων για τη Λεμεσό παρά την ανησυχητική εικόνα που παρουσιάζει η πόλη. Αυτό ξεκαθάρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου σε δηλώσεις το με το πέρας των συναντήσεων της ΣΕΕ με τον ΠτΔ και με τους Αρχηγούς κομμάτων.

Ο Κυριάκος Κούσιος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμιά πολιτική απόφαση για λήψη ιδιαίτερων μέτρων για την Επαρχία Λεμεσού, παρά τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν.

Δείτε εδώ: Κορωνοϊός/Κύπρος: «Καραντινάτο» τσίκνισμα – Σε δυο φάσεις το άνοιγμα

Ο Υπουργός

αύριο θα προβεί σε ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των μέτρων, είπε ο Εκπρόσωπος ενώ παράλληλα επικαλέστηκε και πάλι την υπομονή του κόσμου και να υπάρχει τήρηση των μέτρων προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία και να επανέλθουμε το γρηγορότερο στην κανονικότητα.

«Όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι με τα έγκαιρα μέτρα που λάβαμε, με τις θυσίες των συμπολιτών μας, κατατασσόμαστε στις καλύτερες χώρες σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας. Συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ έχουμε τον μικρότερο χρόνο σε περιοριστικά μέτρα και έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα όσο αφορά τη θνησιμότητα, τη θεραπεία ασθενών και τη διενέργεια τεστ», είπε ο Εκπρόσωπος.

«Έχουμε την προοπτική επίσης μέσω της επιδημιολογικής εικόνας να χαλαρώνουμε σταδιακά τα μέτρα», συμπλήρωσε.

Ο Μάρτης είναι κρίσιμος και πρέπει όλοι να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα για να χαλαρώσουμε πλήρως τα μέτρα χωρίς κανένα κίνδυνο. Πρέπει να πιστέψουμε στην προοπτική και να συνεργαστούμε για να έχουμε πολύ σύντομα καλύτερες μέρες, κατέληξε ο κ.Κούσιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα