Κούρσα για εξάδα: Από πέντε ντέρμπι Άρης & Ανόρθωση, από δύο Απόλλων & Πάφος

Τρεις ομάδες σε απόσταση δύο βαθμών στην κορυφή, άλλες τέσσερις σε απόσταση τριών ακολουθούν και μία που προβάλλει ως το απόλυτο αουτσάιντερ και «τρέχει» να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα.

Το σκηνικό μετά το πέρας της 18ης αγωνιστικής καταδεικνύει το (κατακόρυφα) αυξημένο επίπεδο ανταγωνισμού που έχει δημιουργήσει το πρωτάθλημα των 12 ομάδων. Απόλλων (35β.), Άρης (34β.) και ΑΕΚ

(33β.) προβάλλουν ως φαβορί για την πρωτιά στην α’ φάση (έχοντας και οι τρεις τον ίδιο αριθμό αγώνων), Ομόνοια (27β.), Ανόρθωση (26β.), Πάφος (25β.) και ΑΠΟΕΛ (24β.) ερίζουν (με διαφορετικό αριθμό αγώνων) για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις, ενώ η ΑΕΛ (18β.) ερχόμενη από την… εξωτερική παίζει τα ρέστα της για ν’ ανεβεί στο τρένο της εξάδας.

Από τις οκτώ ομάδες η μόνη που έχει δώσει 18 παιχνίδια είναι η πρωταθλήτρια Ομόνοια. Απόλλων, Άρης, ΑΕΚ και Πάφος έχουν από έναν αγώνα στο χέρι, ενώ Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ έχουν από δύο.

Πέραν του αριθμού των παιχνιδιών μείζονος σημασίας είναι πλέον και ο συντελεστής δυσκολίας τους. Υπό αυτό το πρίσμα, Άρης και Ανόρθωση έχουν να δώσουν από πέντε παιχνίδια με ομάδες που έχουν ή διεκδικούν θέση στην εξάδα, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ έχουν από τέσσερα, ΑΕΚ και Ομόνοια από τρία, ενώ Απόλλων και Πάφος από δύο.

Η ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΔΑ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ

 

ΑΠΟΛΛΩΝ

ΑΡΗΣ

ΑΕΚ

ΟΜΟΝΟΙΑ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ

ΠΑΦΟΣ

ΑΠΟΕΛ

ΑΕΛ

Αγωνιστική

35 βαθμοί

34 βαθμοί

33 βαθμοί

27 βαθμοί

26 βαθμοί

25 βαθμοί

24 βαθμοί

18 βαθμοί

15η

ΑΕΛ*

Ανόρθωση*

Ολυμπιακός*

 

Άρης

 

ΠΑΕΕΚ*

Απόλλων

16η

    

ΑΠΟΕΛ*

Δόξα*

Ανόρθωση

ΠΑΕΕΚ*

19η

Ολυμπιακός*

ΑΕΛ

Εθνικός*

Ανόρθωση*

Ομόνοια

ΠΑΕΕΚ*

Δόξα

Άρης

20ή

Δόξα

ΑΕΚ*

Άρης

Εθνικός

Πάφος*

Ανόρθωση

ΑΕΛ*

ΑΠΟΕΛ*

21η

ΠΑΕΕΚ

Ομόνοια

ΑΠΟΕΛ*

Άρης*

Ολυμπιακός

Εθνικός*

ΑΕΚ

Δόξα*

22η

Ανόρθωση*

Πάφος*

ΑΕΛ

ΑΠΟΕΛ

Απόλλων*

Άρης

Ομόνοια*

ΑΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα