Κουλλά για δημοτικές: Όλα τα κόμματα φοβούνται το σενάριο με τους αποστάτες

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (12/9) η συνεδρία του πολιτικού γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ονούφριος Κουλλά ο οποίος μίλησε για τις αποφάσεις που λήφθηκαν.

Αρχικά σχολίασε την παραίτηση του Μιχάλη Σοφοκλέους από Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, σημειώνοντας ότι αποτελεί μια λυπηρή εξέλιξη. «Ο συναγωνιστής και φίλος Μιχάλης αποτελούσε ένα σημαντικό κεφάλαιο για εμάς. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν παραιτήθηκε από τον ΔΗΣΥ. Όπως είπε και η Πρόεδρος μας υπάρχει ο τρόπος για αξιοποίηση του».

Εκτίμηση

του κ. Κουλλά είναι ότι ο Μιχάλης Σοφοκλέους θα είναι κοντά στο κόμμα. «Δεν έχω μιλήσει μαζί του. «Καταλαβαίνω μια διαφωνία για το πώς θα διοικείται το Ινστιτούτο. Εμείς καθοδηγούμαστε από τις παρακαταθήκες του Γλαύκου Κληρίδη και την ιδρυτική διακήρυξη του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Διαβάστε ακόμη: ΔΗΣΥ: «Παραμένουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση»-Η νέα θέση Χάρη Γεωργιάδη

Διευκρίνισε ότι αν υπήρξε συκοφαντία εναντίον ενός στελέχους τότε είναι καταδικαστέο. «Δεν έχει περιπέσει στην αντίληψη μου ηγετικό στέλεχος να είναι έτοιμο να συμβιβαστεί με τη διαίρεση της πατρίδας μας. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο τότε αυτομάτως το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται εκτός τη κεντρικής πολιτικής γραμμής της παράταξης».

Σημείωσε ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα αναφέρεται ότι το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα του ΔΗΣΥ. «Η επιθυμία του συνόλου είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να επιδιώξουμε περισσότερα ώστε να διοριστεί ειδικός απεσταλμένος και να σπάσει το αδιέξοδο».
Στη συνέχεια μίλησε και για τις δημοτικές εκλογές, τονίζοντας ότι όλες οι πολιτικές παρατάξεις φοβούνται το σενάριο με τους αποστάτες. «Υπάρχουν πάρα πολλοί υποψήφιοι. Στις Προεδρικές εκλογές είχαμε 14 υποψήφιους. Φανταστείτε στις δημοτικές εκλογές τις οποίες θα εκλέγονται και αντιδήμαρχοι καθώς και οι πέντε Πρόεδροι των επαρχιακών οργανισμών αυτοδιοίκησης».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν διαδικασίες, χρονοδιαγράμματα και προσπάθεια για πολιτικές συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου. «Θέλω να διευκρινίσω ότι για εμάς προτεραιότητα είναι η ικανότητα, η αποδοχή και απήχηση των τοπικών κοινωνιών. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια μπορούν να γίνουν συνεργασίες με άλλα κόμματα. Υπάρχουν αξιόλογα άτομα από άλλες πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να υπηρετήσουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο ο οποίος θα είναι αποδεκτός από τα δικά μας τοπικά στελέχη».

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές ανέφερε ότι θέλουν ως κόμμα να κερδίσουν έτσι ώστε να σταλεί ένα μήνυμα ότι επουλώνονται οι πληγές. «Ότι πορευόμαστε μπροστά και ότι Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει πρώτη δύναμη του τόπου».

Επιπλέον, ανέφερε ότι στο πολιτικό γραφείο συζητήθηκε και το ταμείο ανάκαμψης, καθώς ο Δημοκρατικός Συναγερμός προσανατολίζεται στο να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ.  

Διαβάστε ακόμη: Πολιτικό Γραφείο ΔΗΣΥ: Στηρίζει Αννίτα ο Αναστασιάδης-Παρών ο Αβέρωφ (VID)

Διαβάστε επίσης: «Ήταν ξεκάθαρη η απάντησή μας», λέει για τα περί συγκυβέρνησης ο ΔΗΣΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα