Κουγιάλης: Υλοποιείται ο σχεδιασμός για στήριξη της υπαίθρου

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για ανασυγκρότηση της οικονομίας, αλλά και έμπρακτη στήριξη των κατοίκων της υπαίθρου, παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια του μονοπατιού της Γιαλιάς, ο κ. Κουγιάλης είπε πως "στο Υπουργείο Γεωργίας εργαζόμαστε στη βάση ενός ευρύτερου σχεδιασμό της Κυβέρνησης που σταδιακά παίρνει σάρκα και οστά".

“Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που εδράζεται στο σεβασμό στο φυσικό

περιβάλλον επιδιώκουμε να αναδείξουμε τα μοναδικά φυσικά χαρίσματα της Κύπρου, προς όφελος όλων των Κυπρίων”, είπε, και πρόσθεσε πως ο συνδυασμός του οικολογικού και του πολιτιστικού στοιχείου, παράλληλα με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αναμένεται να επιφέρει γενικότερα οφέλη όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας και η οικονομική ανάπτυξη.

Ο κ. Κουγιάλης ανέφερε πως μέσα από στοχευόμενες δράσεις η κυβέρνηση επιδιώκει να προφυλάξει αλλά και να αναδείξει περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής αξίας και να προχωρήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή τους μέσα από το μοντέλο της «Πράσινης Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Κουλτούρας», δηλαδή ένα μοντέλο το οποίο αντιμετωπίζει το περιβάλλον και την ποιότητά του ως πυλώνα οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης.

Επιδίωξη μας, είπε, είναι η διατήρηση και η ανάπτυξη της υπαίθρου, με την ταυτόχρονη αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της. “Μόνο έτσι θα επιτύχουμε τη διατήρηση του τοπικού πληθυσμού και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”, πρόσθεσε.

Ο κ. Κουγιάλης είπε πως πλέον τα μονοπάτια μελέτης της φύσης και οι περιπατητικές διαδρομές στην Κύπρο έχουν αποκτήσει το ενδιαφέρον, την αναγνώριση και την αξία που τους αναλογεί. Κάθε χρόνο, σημείωσε, χιλιάδες Κύπριοι συμπολίτες μας και άλλοι τόσοι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας, επιλέγουν να περπατήσουν σε μονοπάτια της Φύσης και να απολαύσουν τις κυπριακές ομορφιές. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το μονοπάτι Γιαλιάς θα αποτελέσει άλλο ένα ενδιαφέρον κομμάτι, τόσο στον τομέα τουριστικής δραστηριότητας όσο και στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα