Κουγιάλης: Όλα τα κράτη να τηρήσουν τη Συνθήκη του Παρισιού

Όλα τα κράτη οφείλουν να τιμήσουν τις υπογραφές τους και να δεσμευτούν να υλοποιήσουν τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα για ένα καλύτερο μέλλον ήταν το βασικό μήνυμα που έδωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα COP22, που πραγματοποιείται στο Μαρρακές.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κουγιάλης τόνισε την ανάγκη για δέσμευση και επικέντρωση των προσπαθειών όλων των μερών για υλοποίηση της συμφωνίας, λαμβάνοντας υπόψη

τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής που ήδη αντιμετωπίζουμε, τις παρατεταμένες περιόδους ανομβρίας, τις αυξημένες θερμοκρασίες, την υποβάθμιση των δασών και σπάνιων οικοσυστημάτων μας.

Παράλληλα, ο κ. Κουγιάλης σημείωσε ότι η υπογραφή και επικύρωση της συμφωνίας, όσο σημαντική και αν είναι, είναι μόνο το πρώτο βήμα και δεν θα φέρει την αλλαγή και προσαρμογή που απαιτείται αν δεν μετατρέψουμε τους εθνικούς μας στόχους για το Κλίμα σε δράσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Πρέπει να ευθυγραμμίσουμε, ανέφερε, όλες τις πολιτικές μας κατάλληλα και να εφαρμόσουμε μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Κουγιάλης κάλεσε σε συνάντηση σήμερα τους Υπουργούς των Μεσογειακών Κρατών για να συζητήσουν μέτρα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου, που αντιμετωπίζει προκλήσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής. Ο Υπουργός Γεωργίας τόνισε την ανάγκη για περιφερειακή συνεργασία, και συντονισμένες προσπάθειες, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλες οι προκλήσεις και πιθανοί κίνδυνοι.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα