Κουγιάλης: Η Κύπρος επιθυμεί μια Ευρώπη χωρίς ΓΤΟ

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στη Βουδαπέστη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Γεωργίας της χώρας Sandoz Fazekas.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ. Κουγιάλης μετείχε σε πρόγευμα εργασίας με τους Πρέσβεις των χωρών της ΕΕ στην Ουγγαρία, το οποίο διοργάνωσε το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας με θέμα τον περιορισμό των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (ΓΤΟ) στην Ευρώπη.Στο πλαίσιο της συνάντησης

ο Νίκος Κουγιάλης επανέλαβε τη θέση της Κύπρου για μια Ευρώπη ελεύθερη από ΓΤΟ και τόνισε την ανάγκη για συλλογική και άμεση δράση εκ μέρους των κρατών μελών της Ένωσης προς την κατεύθυνση αυτή.Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με Πρεσβευτές διαφόρων χωρών και τους ενημέρωσε για την αίτηση της Κύπρου για κατοχύρωση του χαλουμιού ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Κουγιάλης, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ουγγαρία, Α. Θεοχάρους, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Μειονότητας στην Ουγγαρία Λ. Κοράνη και συζήτησε μαζί του τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες και Κύπριους της Ουγγαρίας.Στη συνέχεια της επίσκεψης του ο κ. Κουγιάλης θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Ούγγρο ομόλογό του για να συζητήσουν θέματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα