Κουγιάλης: Η εμμονή της Τουρκίας οδήγησε σε ναυάγιο

Η εμμονή της Τουρκίας σε συνέχιση των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και της παραμονής τουρκικών στρατευμάτων οδήγησε τις συνομιλίες σε ναυάγιο, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, προσθέτοντας ότι «τέτοιες θέσεις δεν γίνονται αποδεκτές από την πλευρά μας».

Εκφωνώντας την επιμνημόσυνη ομιλία, στο μνημόσυνο του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι παρά την ατυχή κατάληξη των συνομιλιών, ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση συνεχίζουν αδιάλειπτα την προσπάθεια για

εξεύρεση λύσης δίκαιης που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει τον τόπο μας και θα μας απαλλάσσει από τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής.

«Σήμερα που η πατρίδα μας περνά δύσκολες ώρες επιβάλλεται όσο ποτέ, λαός και πολιτική ηγεσία ενωμένοι να στηρίξουμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στον δύσκολο αγώνα που καταβάλλει για να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία που όλοι βιώσαμε τις προηγούμενες μέρες στην Ελβετία» σημείωσε.

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε εξάλλου ότι σήμερα, παρά τους αγώνες και τις θυσίες των μαρτύρων της 9ης Ιουλίου καθώς και όλων των ηρώων της Κύπρου, η πατρίδα βρίσκεται υπό κατοχή.

Σε λίγες μέρες, συνέχισε, συμπληρώνονται 43 χρόνια από το δίδυμο έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, το άφρον και προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή του Ιουλίου 1974, που έφεραν στον τόπο μας τον θάνατο, την κατοχή, την προσφυγιά, το δράμα των αγνοουμένων, τον εποικισμό και την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Αποτελεί χρέος όλων μας η άντληση διδαγμάτων από τις θυσίες των προγόνων μας από την μια αλλά και διδαγμάτων προς αποφυγή από την άλλη για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς το μέλλον, για να μπορέσουμε να πετύχουμε την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας, είπε ο κ. Κουγιάλης και αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενότητα, συλλογικότητα και ομοψυχία.

Είπε τέλος ότι τιμούμε σήμερα τους ηρωομάρτυρες της 9ης Ιουλίου και υποκλινόμαστε μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας τους. Σήμερα, οι ιερές ψυχές του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και των συν αυτώ μαρτυρησάντων την 9η Ιουλίου του 1821 είναι μαζί μας, σε αυτό το προσκλητήριο της μνήμης για να συμπαρασταθούν και να μας ενδυναμώσουν στις δύσκολες ώρες που διανύει ο τόπος μας, κατέληξε ο Υπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουγιάλης, Τουρκίας,kougialis, tourkias