Κουγιάλης: Διαχειρίσιμη η κατάσταση της πυρκαγιάς

Στο εντατικό έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης και χθες βράδυ αλλά και από σήμερα νωρίς το πρωί για καταπολέμηση των διάφορων εστιών φωτιάς, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, ότι δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά αλλά ακόμη και όταν τεθεί «θα συνεχίσουμε τη δουλειά».

Ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι «αντιμετωπίζουμε προβλήματα σε δύο μέτωπα όπως και χθες, νότια της Ασίνου και στην περιοχή Κανναβιών – Αγίας Ειρήνης».

Στις δηλώσεις του

στο Συντονιστικό Κέντρο που έχει στηθεί στην Γαλάτα ο κ. Κουγιάλης είπε ότι «έχουμε επικεντρώσει τις δυνάμεις μας για να ελέγξουμε την πυρκαγιά στην Αγία Ειρήνη και στα Καννάβια».

Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στις επίγειες δυνάμεις να μεταβούν εκεί, να δημιουργήσουν αντιπυρικές λωρίδες και ν` αρχίσουν να σβήνουν εστίες φωτιάς, είπε, προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα γίνονται ρίψεις στην περιοχή της Ασίνου.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν όπως είναι αυτή τη στιγμή και θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε το μεγάλο μας στόχο που είναι ο έλεγχος της πυρκαγιάς και κατ` επέκταση η κατάσβεσή της»

Ο κ. Κουγιάλης ανέφερε επίσης ότι το ένα μέτωπο είναι στην περιοχή Κανναβιών - Αγίας Ειρήνης και το άλλο νότια της Ασίνου. Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

«Δεν έχουμε ελέγξει την πυρκαγιά κι αυτό πρέπει να το γνωρίζετε», είπε, προσθέτοντας ότι συνεχίζεται η όλη δραστηριότητα αλλά πρέπει ο κόσμος να ξέρει ότι και «όταν τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο θα συνεχίσουμε τη δουλειά». «Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την περιοχή ακόμα και όταν κατασβεστεί η πυρκαγιά», συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ακόμη ότι χθες βράδυ έγινε πάρα πολλή δουλειά από τις επίγειες δυνάμεις. Έθεσαν υπό έλεγχο πάρα πολλές πυρκαγιές και έχουν διασφαλίσει ότι δεν κινδυνεύουν οι κοινότητες των χωριών Κούρδαλι και Σπήλια, σημείωσε. Παράλληλα, είπε ότι συνεχίστηκε με έντονους και εντατικούς ρυθμούς η δουλειά των επίγειων δυνάμεων βόρεια των κοινοτήτων Αγίας Ειρήνης και Κανναβιών.

Από τις πέντε το πρωί, πρόσθεσε, υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα των πτητικών μέσων. Έχουν γίνει πάρα πολλές ρίψεις, όλα τα πτητικά μέσα 18 στον αριθμό βρίσκονται στη διάθεσή μας.

Συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις και τα επίγεια και εναέρια μέσα συνεχίζουν το έργο καταπολέμησης των εστιών της πυρκαγιάς. Στο μεταξύ, δύο πολίτες εθελοντές επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά, ο ένας με αναπνευστικά προβλήματα και ο άλλος με ελαφρύ τραυματισμό στα πόδια του, αλλά η κατάστασή τους δεν φαίνεται να είναι σοβαρή.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα