Κωστρίκης: Επιβεβλημένη η 3η δόση-Πιο μεταδοτική η «Όμικρον» (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιβεβλημένη θεωρεί ότι είναι η ενισχυτική δόση για την αποτροπή εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης «Όμικρον» ο δρ. Λεόντιος Κωστρίκης.

Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» ο δρ Κωστρίκης εξήγησε επίσης τις ανησυχίες που προκάλεσε στην επιστημονική κοινότητα η «Όμικρον» και την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για αποφυγή ενός μεγαλύτερου 5ου κύματος.

Όσον αφορά την «Όμικρον» εξήγησε πως υπάρχουν σημεία που έχουν εκτιμηθεί.

«Αυτό που είναι σίγουρο κατά την άποψή μου είναι η μεταδοτικότητα και αυτό φαίνεται από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Νότια Αφρική. 

Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα και θωρείται εξαιρετικής σημασίας είναι η παθογένεια του ιού. Δηλαδή, πόσοι από αυτούς που μολύνονται θα νοσήσουν. Ένα άλλο στοιχείο που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, και αναμένεται να το μάθουμε από τις κατασκευάστριες εταιρείες, είναι η αντίσταση του στελέχους στα υφιστάμενα εμβόλια», είπε .

Ο δρ Κωστρίκης πρόσθεσε πως η νέα μετάλλαξη επιβάλει τον εμβολιασμό. «Ο εμβολιασμός πρέπει να επιταχυνθεί και είναι εξαιρετικής σημασίας. Είμαι σίγουρος πως με το νέο στέλεχος θα πέσουν τα ποσοστά προστασίας των εμβολίων».

Τέλος ανέφερε πως, «το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου βρίσκεται σε στασιμότητα γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο σ΄αντίθεση με τη Νότια Αφρική που υπάρχει το ενδιαφέρον για εμβολιασμό αλλά δεν υπάρχουν τα εμβόλια. Αυτό είναι κάτι που μας υπενθυμίζει πως είναι μια οικουμενική προσπάθεια και πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά».
 

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώθηκαν 586 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Τι είπαν Υπουργός Υγείας και ΣΕΕ – Οι εισηγήσεις που πάνε Υπουργικό

Keywords
Τυχαία Θέματα