Κορυφώνεται η αγωνία για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από τη θέση που τελικά θα υιοθετήσει η Άγκυρα για το ζήτημα. Είναι θέμα πολιτικής απόφασης.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, αύριο να δούμε παράταση της κράτησης των δύο.

Σε αυτό συνεχίζουν, παρά τις διαψεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, να επιμένουν τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας.

Υποστηρίζουν, επικαλούμενα πηγές, ότι η κατηγορία της κατασκοπείας επανέρχεται με αίτημα δύο εισαγγελέων και πως οι Κούκλατζης και Μητρετώδης έχουν πέσει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.

Η αυριανή διαδικασία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Στο μεταξύ,

αύριο επιστρέφει από την Αφρική και ο Ταγίπ Ερντογάν και αναμένεται να σπάσει και τη σιωπή της τουρκικής κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας τις τουρκικές προθέσεις.

Τη διασύνδεση στο μεταξύ των δύο Ελλήνων, με τους οκτώ Τούρκους, επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς, σήμερα, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε αφενός τον τουρκικό Τύπο ότι προσπαθεί να κατασκευάσει κατασκοπευτικές ιστορίες. Έμμεσα επιβεβαίωσε ωστόσο τις πληροφορίες και απέρριψε κάθε τέτοιο σενάριο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είμαστε σε πόλεμο για να κάνουμε ανταλλαγή αιχμαλώτων και τέτοιο αίτημα απορρίπτεται κατηγορηματικά. Τα τουρκικά ΜΜΕ, την ίδια ώρα, έκαναν στροφή και αποδίδουν τη διασύνδεση σε ελληνική προπαγάνδα.

Τη σοβαρότητα της κατάστασης πάντως, καταδεικνύει και η ενεργή εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διά του πρέσβη τους στην Αθήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την ανησυχία τους για μια σειρά αθέλητων περιστατικών όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο αλλά και τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, σε αυτό το σχήμα περιλαμβάνονται και οι δύο συλλήψεις.

Δεν ανησυχεί, είπε, για γεωπολιτικούς κινδύνους με τη ευρύτερη στρατηγική έννοια και δήλωσε την πίστη της χώρας του στη διπλωματία, και τη θέληση να διαδραματίσει ενεργό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα