Κορυφαίος προπονητης της χρονιάς ο Νάγκελσμαν

Ο Τζούλιαν Νάγκελσμαν, προπονητής της Χοφενχάιμ και ο πιο νεαρός τεχνικός ομάδας σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αναδείχθηκε σε ηλικία 29 ετών κορυφαίος της χρονιάς από την γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και θα παραλάβει το βραβείο του σε ειδική εκδήλωση από την DFB.

«Η τιμή που μου γίνεται στην αρχή της καριέρας μου, με αφήνει σχεδόν άφωνο, είναι κάτι το οποίο δεν συμβαίνει συχνά», είπε περιχαρής ο Νάγκελσμαν, η ομάδα του οποίου είναι μέχρι στιγμής τέταρτη στο πρωτάθλημα και μία

από τις μεγάλες εκπλήξεις της σεζόν.

Ο Τόμας Τούχελ, νυν προπονητής της Ντόρτμουντ, είχε λάβει επίσης την τιμητική αυτή διάκριση στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Ο Νάγκελσμαν ανέλαβε την ομάδα της Χοφενχάιμ τον Φεβρουάριο του 2016, με μοναδική μέχρι τότε διάκριση ως προπονητής, το πρωτάθλημα Γερμανίας με την ομάδα κάτω των 19 ετών. Η ομάδα στην Μπουντεσλίγκα όταν ανέλαβε κατείχε την 17η θέση και ο προκάτοχός του αποχώρησε λόγω καρδιολογικών προβλημάτων. Αφού κατάφερε να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό, φέτος την οδήγησε στις κορυφαίες θέσεις.

Πρώην αμυντικός με επιβλητικό ανάστημα (1.90μ), είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο σε ηλικία μόλις 20 ετών και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την επαγγελματική σταδιοδρομία στο ποδόσφαιρο. Στην προπονητική οφείλει πολλά στον Τούχελ, ο οποίος ως τεχνικός της Άουγκσμπουγκ του είχε δώσει ρόλο "κατασκόπου" των αντίπαλων ομάδων, ενώ στη συνέχεια τον πήρε δίπλα του ως βοηθό.

Keywords
Τυχαία Θέματα