Κορωνοϊός/Κύπρο: Όσα ξέρουμε για τα νέα κρούσματα- Άρχισε η ιχνηλάτηση επαφών

Άλλα επτά κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 21.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των εφτά κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας τα επτά νέα κρούσματα αφορούν:

- Πέντε άτομα που είναι

σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Είχαν εξεταστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν.

- Ένα άτομο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

- Ένα άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξε συμπτωματολογία.

Ποιους αφορούν τα προηγούμενα δεκατέσσερα κρούσματα:

-       Δύο άτομα που είναι σε κατ' οίκον περιορισμό και είχαν επιστρέψει πρόσφατα από την Αθήνα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσαν συμπτωματολογία. Πρόκειται για Ελληνοκύπριους.

-       Δύο άτομα που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και τα οποίο είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Και αυτές οι δύο περιπτώσεις αφορούν Ελληνοκύπριους.

- Ένα άτομο που νοσηλευόταν αρχικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και ακολούθως στο Γενικό Αμμοχώστου. Το άτομο αυτό είχε επιστρέψει από την Ιταλία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε ήπια συμπτωματολογία.

- Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει ήπια συμπτωματολογία μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές. Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό

- Ένα άτομο που βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό, και το οποίο έφτασε από την Γερμανία, η οποία εμπίπτει στην Κατηγορία 2 που προβλέπει αυτό-περιορισμό. Το άτομο είναι ασυμπτωματικό και θα παραμείνει σε αυτό-περιορισμό.

- Ένα άτομο που είχε επιστρέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο και, αφού εκδήλωσε συμπτώματα. Το άτομο αυτό επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο 1420. Ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα πρωτόκολλα, λήφθηκε δείγμα και αφού έγινε η εξέταση από το ΙΝΓΚ, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

- Δύο άτομα που έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και εντοπίστηκαν με υψηλό πυρετό από τη θερμοκάμερα στο ιατρείο του Αεροδρομίου Λάρνακας. Μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

- Ένα άτομο που νοσηλεύεται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και το οποίο είχε επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε πυρετό.

- Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει συμπτωματολογία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές.

- Τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού, δύο άντρες ηλικίας 25 και 64 ετών που ταξίδεψαν πρόσφατα στο Μιλάνο και το Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα.

 Πέντε συνολικά κρούσματα στα κατεχόμενα:

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας», ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα πέντε.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, τα δύο κρούσματα αφορούν σε Γερμανούς τουρίστες, οι οποίοι παρουσίασαν πυρετό και μεταφέρθηκαν στο «κρατικό νοσοκομείο» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Το τρίτο κρούσμα αφορά Τουρκοκύπριο, ο οποίος επέστρεψε πριν από 9 ημέρες από τη Βρετανία και παρουσίασε ψες πυρετό.

Η κατάσταση της υγείας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Καλά στην υγεία τους είναι οι πέντε επιβεβαιωμένοι με κορωνοϊό ασθενείς που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Χθες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ένας Γερμανός 54 ετών, ο οποίος βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό και χθες επιβεβαιώθηκε μετά από εξετάσεις ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Γενικά η κατάσταση της υγείας των πέντε ασθενών είναι καλή.

Εν τω μεταξύ, αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για τον 90χρονο Αγγλοκύπριο, ο οποίος ήρθε για διακοπές στην Κύπρο και μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου ανέφερε ότι είχε συμπτώματα κορωνοϊού.

Keywords
Τυχαία Θέματα