Κορωνοϊός: "Ο Κύπριος θα κάνει του κεφαλιού του-Καλύτερα υπερβολικοί"

Για τον κορωνοϊό και τα δυο κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Κύπρο, μίλησαν στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» οι Δρ. Πέτρος Καραγιάννης Καθηγητής Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας και Δρ. Κωνσταντίνος Δέλτας, Βιολόγος και Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Μοριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Όπως ανέφερε ο κ. Δέλτας, είναι η πρώτη φορά που παγκοσμίως λαμβάνονται

τέτοια μέτρα και ήδη έχουν αρχίσει να ελέγχουν την κατάσταση. 

Όσον αφορά στην Κύπρο, το κράτος λειτούργησε πολύ καλά είπε. 

Τα μέτρα μπορεί να φαίνονται υπερβολικά ωστόσο είναι καλύτερο να είμαστε υπερβολικοί για να προλάβουμε τον ιό και να μην το διακινδυνεύσουμε, τόνισε.

Σχετικά με την Τουρκία η οποία μόλις χθες ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του ιού, ο κ. Δέλτας ανέφερε ότι ίσως η χώρα να μην ήθελε να ανακοινώσει άλλα κρούσματα ή δεν γινόταν σωστή ανίχνευση. 

Υπάρχει και το ενδεχόμενο, είπε, η γενετική σύσταση σε αυτούς στους οποίους έγινε για πρώτη φορά η επαφή με τον ιό, να ήταν ανθεκτική και να μην εκδηλώθηκε.

Στην δική του τοποθέτηση Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε πως είναι ενθαρρυντικό ότι τα 185 δείγματα που έχουν ληφθεί στην Κύπρο για τον ιό είναι αρνητικά, ωστόσο εάν κάποιοι έχουν μολυνθεί βρίσκονται στα πρώιμα στάδια της επώασης και ίσως να μην είναι ανιχνεύσιμος ο ιός. 

Τόνισε ότι ο ιός είναι πολύ μεταδοτικός ενώ τα παιδιά και οι νέοι έχουν πιο ενεργό ανοσοποιητικό και μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα σε περίπτωση που μολυνθούν. 

Τα άτομα μεγάλης ηλικίας και γενικότερα οι ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να αποφεύγουν τις πολλές επαφές, ανέφερε. 

 Μιλώντας για τη μηδενική καταγραφή νέων κρουσμάτων στην Κίνα, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως το σύστημα εκεί επέβαλε περιορισμούς και ο κόσμος ήταν υπάκουος. 

Με ανησυχεί το γεγονός ότι εάν επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί ο Κύπριος θα κάνει του κεφαλιού του, είπε χαρακτηριστικά. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορωνοϊός Ο Κύπριος, #45Καλύτερα,koronoios o kyprios, #45kalytera