Κορωνοϊός: 143 νέοι θάνατοι και 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας την οποία έχει προκαλέσει ο COVID-19 στοίχισε τη ζωή σε άλλους 143 ανθρώπους χθες Παρασκευή, αυξάνοντας το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα σε 1.523, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των νέων θανάτων (139) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Σε όλη την κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, τα 2.42ο επίσης στη Χουμπέι. Το σύνολο των

ανθρώπων που μολύνθηκαν έφθασε τους 66.492 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Η Ταϊλάνδη ανακοινώνει νέο κρούσμα

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε ένα νέο κρούσμα του κοροναϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 34 από τον Ιανουάριο, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για μια 35χρονη, μέλος του υγειονομικού προσωπικού, που μολύνθηκε αφού ήρθε σε επαφή σε ασθενή, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Ελέγχου Λοιμώξεων σε συνέντευξη Τύπου.

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν αναρρώσει και έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους.

Πάνω από 1.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του ιού Covid-19, στη συντριπτική τους πλειονότητα στην ηπειρωτική Κίνα, πάντως μέχρι στιγμής η Ταϊλάνδη δεν έχει καταγράψει θανάτους.

Η επιδημία «ίσως» μειώσει το ΑΕΠ των ΗΠΑ 

Το ξέσπασμα της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα θα μπορούσε «ίσως» να προκαλέσει μείωση που θα κυμαίνεται από το 0,2% ως το 0,3% του αμερικανικού ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο, αναγνώρισε — για πρώτη φορά — ο Λάρι Κάντλοου, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business.

«Θεωρούμε ότι ίσως το πρώτο τρίμηνο να χάσουμε (...) δύο ως τρία δέκατα της μονάδας του ΑΕΠ», είπε ο Κάντλοου, διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου της αμερικανικής προεδρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα