Κόντρα Προεδρικού – ΑΚΕΛ: Η πρόκληση Άντρου κι απάντηση Προδρόμου

H συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού δεν κατεύνασε το οξυμένο πολιτικό κλίμα των προηγούμενων ημερών.

Αντιθέτως, ο Άντρος Κυπριανού, όπως είχε προαναγγείλει άλλωστε, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο ΑΚΕΛ, αποφεύγοντας να απαντήσει αν τα όσα άκουσε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους κατευνάζουν τις ανησυχίες του κόμματος, περί εκτροπής του κ. Αναστασιάδη από τον στόχο της Δ.Δ.Ο.

Ο

κ. Κυπριανού, στην 35λεπτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ανέφερε ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διεξήχθη σε ειλικρινές και καλό κλίμα.

Ωστόσο, απάντησε κάποιες φορές και με έντονο τρόπο στα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταλόγισε τις προηγούμενες ημέρες στο ΑΚΕΛ.

Χαρακτηριστική της αντίδρασης του Γ.Γ. του κόμματος ήταν η δημόσια πρόκληση που απηύθυνε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πει πότε το ΑΚΕΛ τού ζήτησε να κάνει υποχωρήσεις στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

Ο κ. Κυπριανού επέμεινε, παράλληλα, σε δημόσιες δηλώσεις που έχουν γίνει τόσο από τον αναπληρωτή πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών όσο και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, αλλά και από άρθρα στον Τύπο τα οποία δεν διαψεύσθηκαν και, σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού, καταδεικνύουν τη μετακίνηση του Προέδρου Αναστασιάδη από τη Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Η απάντηση Προδρόμου

Η απάντηση ήρθε λίγες ώρες μετά από το Προεδρικό και πιο συγκεκριμένα διά στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου.

Στην πρόκληση που απηύθυνε ο Άντρος Κυπριανού προς τον Πρόεδρο, ο κ. Προδρόμου απάντησε ως εξής: «Επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικρίθηκε από κάποιους ότι ευθυνόταν για το αδιέξοδο στο Κραν Μοντανά, είχε θέσει και συνεχίζει να θέτει το ρητορικό ερώτημα, δηλαδή τι εννοούν αυτοί που επέκριναν τον Πρόεδρο για το αδιέξοδο στον Κραν Μοντανά, ότι θα έπρεπε -με την Τουρκία να επιμένει σε εγγυήσεις και στρατιωτική παρουσία- να κλείσει συμφωνία;». Για να προσθέσει: «Και, βεβαίως, αφού το ΑΚΕΛ, όπως ξανά το επιβεβαιώνει σήμερα ο κ. Άντρος Κυπριανού, δεν δέχεται λύση με υποχώρηση στα θέματα ασφάλειας, δεν μπορεί να συγκαταλέγεται σ’ αυτούς που υπονοούν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπρεπε να κάνει συμφωνία στο Κραν Μοντανά ή αλλού, με την Τουρκία να διατηρεί στρατιωτική παρουσία ή εγγυήσεις».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε και στις κατηγορίες του κ. Κυπριανού ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζητά για άλλα πράγματα πλην ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου είπε: «…Και η συνεχής αναφορά του στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, θα ήθελα του υπενθυμίσω ότι όχι μια, όχι δυο, αλλά πάρα πολλές φορές έχω διαψεύσει ότι υπήρξε αναφορά από εμένα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε κάτι άλλο πλην ομοσπονδίας. Ούτε θα μπορούσα να είχα πει κάτι τέτοιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα