Κοντά σε άνοιγμα των οδοφραγμάτων Δερύνειας-Λεύκας

Κανένα εμπόδιο δεν υπάρχει σχετικά με την διάνοιξη των οδοφραγμάτων της Δερύνειας και του Απλικίου ανέφερε σε δηλώσεις του στα κατεχόμενα ο Μ.Ακιντζί.

Ο τ/κ ηγέτης κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση των οδοφραγμάτων ανέφερε ότι παρόλο που δεν ήταν θέμα στην ημερήσια διάταξη των σημερινών συνομιλιών, εντούτοις σύμφωνα με τον Μουσταφά Ακιντζί και οι δυο πλευρές έχουν κάνει σχετικά διαβήματα για το άνοιγμα.

Ως τ/κ πλευρά, είπε, απέστειλαν επιστολή στο UNDP ενημερώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να προκηρυχθούν οι προσφορές

και ενώ μιλούσε ενημερώθηκε πως παρόμοια επιστολή απέστειλε και η ε/κ πλευρά, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι` αυτή την εξέλιξη. Θα πρέπει τώρα, σημείωσε, να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Ο Τ/κ ηγέτης υπενθύμισε ότι είχε γίνει αποναρκοθέτηση στην περιοχή της Λεύκας όσο και στη Δερύνεια, ενώ οι δρόμοι χρειάζονται ασφαλτόστρωση.
Υπήρξε, σημείωσε, ίσως ένα μικρό χάσιμο χρόνου, αλλά το αίτημα του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια πρόκειται να ικανοποιηθεί πλέον σύντομα. “Προχωρά βήμα με βήμα, γι` αυτό λέμε λίγο υπομονή ακόμη”. Ευχήθηκε ότι η όλη εργασία θα ολοκληρωθεί μέσα σε μερικούς μήνες.

Στη Λεύκα, είπε, υπάρχει ένα τμήμα του δρόμου στην ε/κ πλευρά που πρέπει να επιδιορθωθεί και ίσως αυτό πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, εκφράζοντας την επιθυμία να ολοκληρωθεί αυτή η εργασία σε 5-6 μήνες. Η ταυτόχρονη διάνοιξη των δύο οδοφραγμάτων, συμπλήρωσε, θα ήταν πολύ καλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα