«Χαμηλής επικινδυνότητας το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων»

Για το ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων, το οποίο νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μίλησε η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας Ελισάβετ Κωνσταντίνου.

Αρχικά ανέφερε ότι παραμένει ύποπτο το κρούσμα και φαίνεται να είναι χαμηλής επικινδυνότητας. «Το εξάνθημα που έχει ο ασθενής δεν είναι το τυπικό εξάνθημα της ευλογιάς των πιθήκων», είπε. 

Διαβάστε ακόμη: Στο νοσοκομείο Λευκωσίας 34χρονος – Εξετάζεται ευλογιά των πιθήκων

Πρόσθεσε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να είναι κάτι άλλο. «Φαίνεται να είναι μια

ιογενής λοίμωξη με δερματικά εξανθήματα». 

Σημείωσε ότι βρίσκεται σε δωμάτιο απομόνωσης και το ιατρικό προσωπικό χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό. Προηγήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν φυσαλίδες για αυτό γίνονται εργαστηριακές εξετάσεις με αίμα. 

Πρόσθεσε ότι είναι ένας 34χρονος άντρας γεωργιανής καταγωγής και χθες το βράδυ επισκέφθηκε τις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείο Πάφου. «Παρουσίασε συμπτώματα ίωσης, δηλαδή πυρετό, πονοκέφαλο και είχε εξάνθημα», είπε.

Διευκρίνισε ότι εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξουν τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα και θα διαφανεί αν είναι κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων.

Τόνισε ότι αν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων τότε θα ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών του. «Η νόσος δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα».

Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα