Κόμμα Ζώων:Ραγδαία αύξηση του φαινομένου των αδέσποτων

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου. Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις απευθύνουν έκκληση σε όλους ξεχωριστά να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο ή να συνδράμουν στα προγράμματα και στις καμπάνιες για την προστασία τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Αδέσποτων, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου,

εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία καλεί την πολιτεία να περιορίσει την κατάσταση με τα αδέσποτα. Επιπλέον τονίζει την ανάγκη για άμεση εφαρμογή προγράμματος που θα μειώσει τους πληθυσμούς των αδέσποτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, εδώ και δύο χρόνια δέχεται μπαράζ τηλεφωνημάτων από πολίτες, οι οποίοι καταγγέλλουν οτι αυξάνονται τα αδέσποτα.

Το Κόμμα για τα Ζώα τονίζει ότι η αύξηση στα αδέσποτα δεν οφείλεται μόνο στην οικονομική κρίση αλλά στην απουσία των αρχών αλλά και την παντελή έλλειψη προγράμματος από μέρους την πολιτείας η οποία έχει την ευθύνη για τον περιορισμού αυτού του φαινομένου.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλεί την πολιτεία όπως προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων που θα αποσκοπεί στη μείωση του φαινομένου.

Συγκεκριμένα το κόμμα καλεί την πολιτεία όπως:

Α) Nα κυνηγήσει όλους τους παράνομους που εκτρέφουν αβέρτα ζώα και τα πωλούν στην μαύρη αγορά.

Β) Να κινητοποιηθούν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και να διεξάγουν ελέγχους παντού και να ερευνήσουν τα υποστατικά εκείνα στα οποία διενεργούνται παράνομες ή νόμιμες εκτροφές όπως αυτό προνοεί ο Περί Ευημερίας και προστασίας των ζώων.

Γ) Να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα στειρώσεων σε ολόκληρη την χώρα και ταυτόχρονα να γίνουν καταγραφές όλων των κατοικίδιων ζώων σε όλα τα υποστατικά.

Δ) Να προωθήσει επιτέλους η κυβέρνηση την νομοθεσία που ρυθμίζει τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων πώλησης κατοικίδιων και άλλων ζώων, τα γνωστά petshops. Σήμερα ο κάθε ένας επιχειρηματίας πουλά ότι θέλει και όσα θέλει.

Keywords
Τυχαία Θέματα