Κομισιόν:Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-θεσμών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέγραψε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκυρίακου.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Επίτροπης, Μίνα Αντρέεβα δήλωσε ότι υπήρξε πρόοδος κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που έγιναν το Σαββατοκυρίακο και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με στόχο την ολοκλήρωση τη αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό.

Εξάλλου, ερωτηθείσα για τα σημεία εμπλοκής της διαπραγμάτευσης, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, απέφυγε να απαντήσει λέγοντας

μόνο ότι «τα θέματα αυτά επαφίενται στους διαπραγματευτές».

Αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους που πρέπει να ικανοποιήσει η Ελλάδα, η Α. Μπράιτχαρτ επανέλαβε ότι παραμένουν στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου και αφορούν στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ως το 2018.

Στο τραπέζι τα «κόκκινα δάνεια»

Από ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης, τόνισε και αυτός τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε για τα «κόκκινα δάνεια», χωρίς όμως να υπάρξει τελική συμφωνία.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το ραντεβού με τους θεσμούς είναι προγραμματισμενο για τις 15:00 και επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει σήμερα, καθώς αύριο Τρίτη αναχωρούν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Πρόσθεσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για το φορολογικό και πως το μεσημέρι θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα