Κομισιόν: Απαράδεκτη η χρήση ποινικού δικαίου κατά όσων ασκούν κριτική

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη χρήση του ποινικού δικαίου ως εργαλείου άσκησης πίεσης σε επικριτικές φωνές, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Στέφαν Ντε Κέιρσμακερ, σχολιάζοντας σχετικές πρόνοιες στο οικονομικό πρωτόκολλο, που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της τ/κ πλευράς και της Τουρκίας.

Απαντώντας κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης του Τύπου σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πρωτόκολλο, το οποίο περιλαμβάνει κατευθυντήριες γραμμές για την οικονομία και την ελευθερία της έκφρασης, ο κ. Κέιρσμακερ, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα περιφερειακής

πολιτικής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σημείωσε πως η ΕΕ «υποστηρίζει σθεναρά την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου, τόσο φυσικά εντός της επικράτειας της όσο και στο εξωτερικό».

«Η ελευθερία της έκφρασης και η ελευθερία του Τύπου αποτελούν απαραίτητα θεμέλια για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Η χρήση του ποινικού δικαίου ως εργαλείου άσκησης πίεσης σε επικριτικές φωνές είναι απαράδεκτη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εν τω μεταξύ από άλλο δημοσιογράφο για τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν πως δεν θέλει να ξανασυναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Κέιρσμακερ απάντησε πως η Κομισιόν δεν σχολιάζει διμερείς συναντήσεις μεταξύ ηγετών, προσθέτοντας ωστόσο πως γενικά προωθεί και ενθαρρύνει καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ιδιαίτερα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα