«Κολλημένοι» στη γραφειοκρατία οι πυρόπληκτοι της Οδού (vid)

Στο «περίμενε» για αποζημιώσεις οι πυρόπληκτοι της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 03 Ιουλίου 2021, στις κοινότητες Ακαπνού, Διερώνας, Οδού, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Άγιοι Βαβατσινιάς και Βαβατσινιά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού ημερομηνίας 7 Ιουλίου 2021, θα παραχωρείτο οικονομική βοήθεια στους πληγέντες από την πυρκαγιά στις ορεινές περιοχές επαρχίας Λάρνακας και Λεμεσού.

Εντούτοις, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Οδού, Μενέλαο Φιλίππου, «έγινε αυτό που φοβόμασταν, να μην κολλήσουμε στη γραφειοκρατία, στις άδειες, οι οποίες έφεραν αυτές

τις καθυστερήσεις. Από τους 50 δικαιούχους, μόνο 6-7 διεκδικούν το ποσό, επειδή οι όροι που είχαν για άδειες ήταν δύσκολο να απαντηθούν, αφού μιλάμε για περίκλειστα τεμάχια».

Συμπλήρωσε ότι «είχα συνάντηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και μας έδωσαν παράταση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ώστε να μπορέσουν αυτοί που δεν έχουν είχαν άδειες να πάνε στο Συμβούλιο Παρεκκλίσεων και εάν τους δώσει το πράσινο φως δεν θα θέλουν άλλη παράταση, θα βγάλουν τις άδειες τους και θα κτίσουν».      

Διαβάστε επίσης: Στη φυλακή για οκτώ χρόνια ο 69χρονος για τη φονική πυρκαγιά στον Αρακαπά

Keywords
Τυχαία Θέματα