Δρ Κολιού:Δεν είναι έκπληξη ο τριψήφιος αριθμός-Να μειωθούν πριν τον χειμώνα

«Δεν είναι έκπληξη ο χθεσινός αριθμός κρουσμάτων(152)», ανέφερε η Επίκουρος καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμοξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου,  Δρ Μαρία Κολιού, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» σχολιάζοντας τον νέο τριψήφιο αριθμό που ανακοινώθηκε χθες αλλά και το δύσκολο έργο της ιχνηλάτησης.


Συγκεκριμένα η Δρ Κολιού είπε πως, «δεν ήταν έκπληξη ο αριθμός που ανακοινώθηκε χθες, αφού το Υπουργείο Υγείας είχε ξεκαθαρίσει ότι τις προηγούμενες δύο ημέρες δεν ήταν πραγματικοί οι αριθμοί που ακούγοντας, νοουμένου ότι κάποια μεγάλα εργαστήρια δεν λειτουργούσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Δεν έχει ελεγχθεί η κατάσταση, μάλλον είναι προς εξέλιξη και για τον λόγο αυτό την θεωρώ αρκετά σοβαρή».

Διαβάστε επίσης: Νέα εκτόξευση κρουσμάτων - 152 κρούσματα κορωνοϊού

Πρόσθεσε επίσης πως, «μέχρι τώρα η ιχνηλάτηση ήταν το δυνατό μας σημείο γιατί είχαμε ελάχιστα ορφανά περιστατικά. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε καλή θέση όσον αφορά την ιχνηλάτηση λόγω του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων και του τεράστιου αριθμού στενών επαφών».

«Αυτό που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε», είπε, «είναι ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που μπορεί να σοβαρέψει και άλλο και πρέπει να είμαστε όσο πιο πολύ βοηθητικοί μπορούμε».

Διαβάστε επίσης:Συγκλονίζει ασθενής με κορωνοϊό στο ΓΝ Αμμοχώστου:«Γίνεσαι κάτι που δεν είσαι»

Πλέον σύμφωνα με την Δρ Κολιού πλέον μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα.  «Δεν έχουμε τις αλυσίδες που είχαμε πριν. Οι αλυσίδες έχουν ξεφύγει προς την κοινότητα»

Όσον αφορά τον χειμώνα εξήγησε πως «θα πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα  με μέτρα όπως αυτά που έχουμε τώρα ώστε να μπούμε στο xειμώνα χωρίς άγχος».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κολιού Δεν, #45Να, Χριστούγεννα,koliou den, #45na, christougenna