«Κοκτέιλ κινδύνων» για την βρετανική οικονομία το 2016

Η βρετανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με ένα «κοκτέιλ κινδύνων» το 2016, αναμένεται να προειδοποιήσει με ομιλία του την Πέμπτη ο Τζορτζ Όσμπορν.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας αναμένεται να επικαλεστεί για τις ανησυχίες που θα διατυπώσει τα οικονομικά προβλήματα σε χώρες όπως η Κίνα, η Βραζιλία και η Ρωσία, την πτωτική τάση της τιμής του πετρελαίου και την πολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή.

Στην ομιλία του σε επιχειρηματικό

κοινό στο Κάρντιφ, ο κ. Όσμπορν αναμένεται επίσης να πει ότι το 2016 δεν είναι χρονιά κατά την οποία πρέπει να επικρατήσει οικονομικός εφησυχασμός, παρά το γεγονός πως η βρετανική οικονομία έχει «καλύτερες επιδόσεις από όσο σχεδόν όλοι τολμούσαν να ελπίζουν».

«Όποιος νομίζει ότι η αποστολή εξετελέσθη στη βρετανική οικονομία, κάνει σοβαρό λάθος. Το 2016 είναι η χρονιά κατά την οποία μπορούμε να πέσουμε στη δουλειά και να κάνουμε τις αλλαγές με διάρκεια που τόσο πολύ χρειάζεται η Βρετανία», αναμένεται να αναφέρει ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών.

«Διαφορετικά θα είναι η χρονιά την οποία θα κοιτάζουμε πίσω ως την αρχή της πτώσης. Αυτή η χρονιά, πολύ απλά, είναι μία αποστολή κρίσιμη για την οικονομία», αναμένεται να προσθέσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα