«Κόκκινος διάβολος» ήταν ο Γκρίνγουντ! (Όλα τα αποτελέσματα)

Για χάρη του, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει μιλήσει με κολακευτικά σχόλια και ο ίδιος φρόντισε να δικαιώσει τον προπονητή του.

Ο λόγος για τον Μέισον Γκρίνγουντ που οδήγησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ακόμα μία νίκη για τον 12ο όμιλο του Europa League, με τους «κόκκινους διαβόλους» να διαλύουν την Άλκμααρ με 4-0 στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο 18χρονος επιθετικός πέτυχε δύο γκολ και κέρδισε ένα πέναλτι και φυσικά ήταν το μεγάλο κέρδος για τον

Νορβηγό προπονητή.

Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο που η Γιουνάιτεντ είχε τις ευκαιρίες, αλλά όχι το γκολ, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 53' όταν ο Μάτα από αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Γιανγκ με πολύ όμορφο σουτ πέτυχε το τέρμα, το οποίο ήταν και το πρώτο παίκτη της φετινής Γιουνάιτεντ που είναι πάνω από 26 ετών.

Έπειτα άρχισε το σόου του Μέισον Γκρίνγουντ, που στο 58' έκανε το 2-0, στο 62' κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο ο Χουάν Μάτα διαμόρφωσε το 3-0 ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο πιτσιρικάς με ωραίο τελείωμα με το αριστερό σουτ.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άλκμααρ 4-0

(53’ Γιανγκ, 58’, 64’ Γκρίνγουντ, 62’ πέν. Μάτα)

Παρτίζαν-Αστάνα 4-1

(4’ Σουμά, 22’, 76’ Σαντίκ, 26’ Ασάνο – 79’ αυτ. Πάβλοβιτς)

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 13 (10-2)

2. Άλκμααρ 9 (15-8)

3. Παρτίζαν 8 (10-10)

4. Αστάνα 3 (4-19)

Σε έναν ισορροπημένο όμιλο, η Πόρτο νίκησε 3-2 τη Φέγενορντ και εξασφάλισε πρόκριση, αλλά και την πρωτιά. Αγχώθηκε η Ρέιντζερς, που έμεινε στο 1-1 με τη Γιουνγκ Μπόις, αλλά πήρε το δεύτερο εισιτήριο.

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά… ξεγλίστρησε η Πόρτο, που επιβλήθηκε 3-2 της Φέγενορντ στο «Ντραγκάο» και πήρε τόσο την πρόκριση για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όσο και την πρωτιά του γκρουπ.

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Ρέιντζερς κόλλησε στο 1-1 με τη Γιουνγκ Μπόις στη Γλασκώβη, όμως εξασφάλισε το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Στην Πορτογαλία, η Πόρτο έπαιζε τα ρέστα της σε έναν «τελικό» πρόκρισης με τη Φέγενορντ. Η ομάδα του Κονσεϊσάο ξεκίνησε με… μάτι που γυαλίζει και προηγήθηκε 2-0 από νωρίς, με τον Ντίας να ανοίγει το σκορ στο 14’, ενώ δύο λεπτά ήρθε το αυτογκόλ του Μαλίσια.

Παρ’ όλα αυτά, οι Ολλανδοί αντέδρασαν άμεσα και επανήλθαν, με τον Μποτεγκίν να μειώνει στο 19’ με κεφαλιά και τον Λάρσον να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 22’, σε μια καταπληκτική αναμέτρηση.

Στο 34’, ο Τικίνιο Σοάρες έβαλε ξανά μπροστά τους «δράκους», που πλέον κρατούσαν στα χέρια τους την πρόκριση. Από ‘κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και επιχείρησαν να ισοφαρίσουν, ενώ είχαν δοκάρι στο 70’.

Τρία λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ Μαρτσεσίν κράτησε όρθια την Πόρτο, αφού νίκησε τον Νάρσινγκ σε τετ-α-τετ. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» το ρυθμό και κράτησαν το 3-2, που τους χάρισε την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση.

Στη Γλασκώβη, η Ρέιντζερς τα… χρειάστηκε, ωστόσο έφτασε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα, 1-1 με τη Γιουνγκ Μπόις, που τη στέλνει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Τζέραρντ μπήκε μπροστά το 30’ με τον Μορέλος, όμως οι Ελβετοί ανταπέδωσαν στο 89’ με αυτογκόλ του Μπάρισιτς και μετέφεραν άγχος στην πλευρά των γηπεδούχων, αφού με ένα τέρμα ακόμα θα έπαιρναν εκείνοι τη νίκη-πρόκριση.

Εντούτοις, στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι και η Ρέιντζερς εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Τα σημερινά αποτελέσματα του 7ου ομίλου:

Πόρτο-Φέγενορντ 3-2

(14' Ντίας, 16' αυτ. Μαλάσια, 34' Σοάρες - 19' Μποτεγκίν, 22' Λάρσον)

Ρέιντζερς-Γιουνγκ Μπόις 1-1

(30' Μορέλος - 89' αυτ. Μπάρισιτς)

Η βαθμολογία

Πόρτο 10 (8-9)

Ρέιντζερς 9 (8-6)

Γιουνγκ Μπόις 8 (8-7)

Φέγενορντ 5 (7-9)

Τον αποκλεισμό στους προκριματικούς του Champions League ξεπλήρωσαν οι Βούλγαροι στους Ούγγρους μετά την ισοπαλία (1-1) που σήμανε την πρόκρισή τους στους «32» του Europa League.

Στον 8ο όμιλο, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον «τελικό» πρόκρισης μεταξύ Λουντογκόρετς και Φερεντσβάρος, αφού η πρώτη και η τέταρτη θέση ήταν κατειλημμένες από Εσπανιόλ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα. Οι Ούγγροι είχαν αποκλείσει τους Βούλγαρους στον πρώτο προκριματικό του Champions League, αλλά τώρα οι δεύτεροι ήταν εκείνοι που πήραν το εισιτήριο για τους «32» του Europa League μετά την μεταξύ τους ισοπαλία με 1-1, ακολουθώντας την Εσπανιόλ, η οποία γνώρισε αδιάφορη ήττα (0-1) από την ΤΣΣΚΑ.

Στο Ραζγκράντ της Βουλγαρίας, οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ επιθετικά στη μάχη της πρόκρισης, φτάνοντας αμφότερες με αξιώσεις στην περιοχή του αντιπάλου. Αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ ήταν η Λουντογκόρετς στο 24΄, με όμορφο πλασέ του Λουκόκι από ασίστ του Μαρσελίνιο. Μετά το εις βάρος της γκολ η Φερεντσβάρος ανέλαβε την κατοχή της μπάλας, αλλά παρά την πίεσή της δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ μέχρι την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος οι Ούγγροι εξακολούθησαν να παλεύουν για τη μεγάλη ανατροπή, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα σε κάποιο γκολ που θα έβαζε «φωτιά» στη διεκδίκηση της πρόκρισης, παρά μόνο στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Σίγκνεβιτς.

Στην Καταλονία, το ματς μεταξύ Εσπανιόλ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού οι δυο ομάδες είχαν εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία στους ομίλους, με τους Ισπανούς να έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση, ενώ τους Ρώσους να μένουν στην τελευταία. Παρά ταύτα, το τρίποντο της… τιμής το πήραν οι φιλοξενούμενοι με 1-0, υποχρεώνοντας παράλληλα την Εσπανιόλ στην πρώτη της ήττα στο Europa League μετά από 26 αγώνες. Το γκολ της νίκης για την ΤΣΣΚΑ σημειώθηκε από τον Βλάσιτς στο 84΄.

Τα αποτελέσματα του 8ου ομίλου:

Εσπανιόλ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0 - 1

(Βλάσιτς 84΄)

Λουντογκόρετς - Φερεντσβάρος 1 - 1

(Λουκόκι 24΄/Σίγκνεβιτς 90+5΄)

Η βαθμολογία:

1.Εσπανιόλ 11 (12-4)

2.Λουντογκόρετς 8 (10-10)

3.Φερεντσβάρος 7 (5-7)

4.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5 (3-9)

Γάνδη και Βόλφσμπουργκ πανηγύρισαν εντός έδρας νίκες απέναντι σε Αλεσαντρίγια και Σεντ Ετιέν, με τους Βέλγους ωστόσο να είναι αυτοί προκρίθηκαν ως πρώτοι, αφήνοντας τους Γερμανούς δεύτερους.

Γάνδη-Αλεσαντρίγια 2-1

Με το πρώτο ημίχρονο να εξελίσσεται σε ένα υγιεινό περίπατο χάρη στα δυο γκολ του Ντεπουάτρ για την Γάνδη και τον ρυθμό του παιχνιδιού να «πέφτει» φανερά, η Αλεσαντρίγια βρήκε την ευκαιρία με την έναρξη του δευτέρου μέρους να μειώσει σε 2-1 με τον Μιροτσιτσένκο.

Μάλιστα, αμέσως μετά την σέντρα οι Ουκρανοί σκόραραν ξανά, με τον διαιτητή ωστόσο να ακυρώνει το τέρμα και να βάζει φωτιά στο ματς, αφού οι μεν Βέλγοι ήθελαν την νίκη για να «κλειδώσουν» την πρωτιά και οι φιλοξενούμενοι να πάρουν τον βαθμό και να αποχαιρετήσουν με ψηλά το κεφάλι.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και έτσι οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν σπουδαίο τρίποντο, με το οποίο κατέκτησαν την πρώτη θέση στον όμιλο.

Βόλφσμπουργκ-Σεντ Ετιέν 1-0

Βόλφσμπουργκ και Σεντ Ετιέν «πέταξαν» στα σκουπίδια τα πρώτα 45 λεπτά του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό χωρίς να μπορούν όμως να πάρουν προβάδισμα.

Στην επανάληψη οι Γερμανοί μπήκαν πιο αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να πάρουν την πολύτιμη νίκη κάτι που κατάφεραν χάρη στο τέρμα του Σίλβα στο 52’.

Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα στο Βέλγιο, «κράτησε» τους «λύκους» στη δεύτερη θέση.

Τα αποτελέσματα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 9ου ομίλου του Europa League:

Γάνδη-Αλεσαντρίγια 2-1

(Ντεπουάτρ 7’, 16’ – Μιροτσιτσένκο 54’)

Βόλφσμπουργκ-Σεντ Ετιέν 1-0

(Σίλβα 52’)

Η τελική βαθμολογία του 9ου ομίλου:

1. Γάνδη 12

2. Βόλφσμπουργκ 11

3. Σεντ Ετιέν 4

4. Αλεσαντρίγια 3

Η Γκλάντμπαχ κρατούσε την πρόκριση και ως πρώτη στα χέρια της αλλά η Μπασακσεχίρ την... τέζαρε στο φινάλε (1-2)) και την πέταξε εκτός διοργάνωσης. Προκρίθηκε ως δεύτερη η Ρόμα.

Της... έκλεισε το σπίτι και την πέταξε εκτός διοργάνωσης!

Η Μπασακσεχίρ με γκολ στο φινάλε «σόκαρε» την Γκλάντμπαχ και την απέκλεισε, με τους Τούρκους να προκρίνονται ως πρώτοι. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ρόμα που έχασε ευκαιρία να τερματίσει αυτή στην πρώτη θέση καθώς «κόλλησε» με την Βολφσμπέργκερ (2-2) στο «Ολίμπικο».

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Γκλάντμπαχ-Μπασακσεχίρ 1-2

(33’ Τουράμ / 44’ Καχβετσί, 90’ Κριβελί)

Ρόμα-Βολφσμπέργκερ 2-2

(7’ πέν. Περότι, 19’ Τζέκο / 10’ αυτ. Φλορέντσι, 64’ Βάισμαν)

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου:

Μπασακσεχίρ 10 (7-9)

Ρόμα 9 (12-6)

Γκλάντμπαχ 8 (6-9)

Βολφσμπέργκερ 5 (7-8)

*με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν

«Σόκαρε» την Γκλάντμπαχ και την πέταξε εκτός διοργάνωσης η Μπασάκ!

Με ιδανικό τρόπο για την Γκλάντμπαχ ξεκίνησε το ματς, αφού οι Γερμανοί πήραν το προβάδισμα με τον Τουράμ στο 33ο λεπτό, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα της ομάδας του στο γήπεδο. Το προβάδισμα αυτό ήταν ιδανικό για τα «πουλάρια» που έπρεπε να δεχτούν δύο γκολ από την Μπασακσεχίρ για να αποκλειστούν. Ουσιαστικά να... αυτοκτονήσουν!

Κι, όμως, οι Γερμανοί την «πάτησαν». Αφού δέχτηκαν την ισοφάριση στο φινάλε του ημιχρόνου από τον Καχβετσί (44’), δεν καθάρισαν το ματς στο υπόλοιπό του. Παρότι πίεσαν, βρήκαν απέναντί τους μια καλοστημένη ομάδα που δεν τους έδωσαν χώρους. Και ο Κριβελί με τη συμπλήρωση 90 λεπτών «πάγωσε» το «Borrusia-Park» και χάρισε μια σπουδαία πρόκριση στην Μπασακσεχίρ (1-2).

Την «πάτησε» η Ρόμα και έχασε την πρωτιά από τα χέρια της!

Τρομερή ματσάρα στο «Ολίμπικο», με την Ρόμα να πληρώνει το γεγονός πως δεν καθάρισε από νωρίς το ματς αλλά και ότι ήταν ασόβαρη! Προηγήθηκε δις, αρχικά με πέναλτι του Περότι στο 7ο λεπτό και στη συνέχεια με τον Τζέκο στο 19’, δεν κατάφερε να το διατηρήσιε. Αφού πρώτα ο Φλορέντσι με αυτογκόλ είχε ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους, στη συνέχεια ο Βάισμαν στο 64ο λεπτό διαμόρφωσε το 2-2 σε μια... αυτοκτονία της Ρόμα αναφορικά με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Με νίκες ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους στην έκτη αγωνιστική του 11ου ομίλου του Europa league οι Μπράγκα και Γουλβς κόντρα σε Σλόβαν και Μπεσίκτας και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «32».

Η Μπράγκα νίκησε 4-2 τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα και η Γουλβς 4-0 την Μπεσίκτας στο «Μολινό» για την έκτη αγωνιστική του 11ου ομίλου του Europa League και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σλόβαν-Μπράγκα 2-4

Στο 42’ ο Σπόκαρ συνδυάστηκε με τον Ντάνιελς και έκανε το 1-0. Στο 44’, ο Φραντσίσκο έβγαλε τη σέντρα και ο Ρουί Φόντε ισοφάρισε για τους Πορτογάλους. Στο 70’, ο Σπόκαρ έκανε την μπαλιά στον Ρχάσαλα και αυτός έκανε το 2-1.

Στο 72’, ο Φραντσίσκο με ατομική προσπάθεια μέσα στην περιοχή έκανε το 2-2. Η ανατροπή ήρθε στο 75’ με το πλασέ του Ρικάρντο Ορτα μέσα στην περιοχή. Στο 93’, ο Παουλίνιο, μετά από σέντρα του Φρασέρτζιο μέσα στην περιοχή, με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-4.

Γουλβς-Μπεσίκτας 4-0

Στο 58’, ο Ζότα, μετά από ωραίο συνδυασμό των συμπαικτών του, έκανε το 1-0. Στο 63’, ο Ντέντονκερ σούταρε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι και ο Ζότα πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 2-0.

Στο 67’, κόρνερ του Μουτίνιο και ο Ντέντονκερ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0. Στο 69’, συρτή σέντρα του Μπούουρ και ο Ζότα πλάσαρε σε κενή εστία για να κάνει το 4-0.

Βαθμολογία:

Μπράγκα 14

Γουλβς 13

Σλόβαν 4

Μπεσίκτας 3

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα