ΚΟΚ: Τίμησε τους κορυφαίους

Σε ειδική τελετή στο «Χίλτον Παρκ» παρέλαβαν τα βραβεία τους οι διακριθέντες της περιόδου 2014-15
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τίμησε το βράδυ της Παρασκευής (12/6/15) όλους όσοι διακρίθηκαν κατά την αγωνιστική περίοδο 2014-15, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Χίλτον Παρκ» στη Λευκωσία. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟΚ, Λούης Δημητρίου, αναφέρθηκε

στους στόχους που έθεσε με την ανάληψη της προεδρίας της Ομοσπονδίας, που ήταν βασικά η ενότητα, η προβολή, η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και η λειτουργία όλων των εθνικών ομάδων, δίνοντας τεράστια σημασία στα αναπτυξιακά προγράμματα. Αρκετοί από αυτούς τους στόχους, όπως ανέφερε, έχουν υλοποιηθεί, ενώ τροχιοδρομούνται και νέες ενέργειες για την οικονομική ενίσχυση της ΚΟΚ, η οποία θα ωφελήσει τα σωματεία. Επίσης, τόνισε τη σημασία που δίνει η Ομοσπονδία στον Κύπριο καλαθοσφαιριστή, τον οποίο θέλει να ξανακάνει πρωταγωνιστή στα γήπεδά μας. Τέλος, ανέφερε πως ένας από τους στόχους του είναι η συμμετοχή κυπριακής ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1 Ελλάδας, κάτι που προγραμματίζεται να γίνει με το τέλος της περιόδου 2017-18.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Δημήτρης Αλετράρης, εκ μέρους του υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή, η επιθεωρήτρια φυσικής αγωγής Κάλλη Χατζηιωσήφ και ο δήμαρχος Αγίου Δομετίου Κώστας Πέτρου. Ο Δρ Πέτρου αναφέρθηκε στο ανεγειρόμενο νέο κλειστό γήπεδο στον Άγιο Δομέτιο, το οποίο η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προορίζει για τη στέγη και των εθνικών μας ομάδων, σε συνεργασία με την ΕΝΑΔ.

Εν συνεχεία παρέλαβαν τις τιμητικές πλακέτες οι κορυφαίοι ανά ηλικία της περσινής χρονιάς, όπως αναδείχθηκαν από ψηφοφορία των σωματείων και των προπονητών του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΚ. Κατά σειρά βραβεύτηκαν οι ακόλουθοι:
- Κορυφαίος άνδρας κάτω των 14 ετών: Παναγιώτης Χατζηιωάννου (Ζήνωνας).
- Κορυφαία γυναίκα κάτω των 14 ετών: Άναμπελ Χλούσοβα (Κεραυνός).
- Κορυφαίος άνδρας κάτω των 16 ετών: Πόλυς Ηλιάδης (Απόλλων).
- Κορυφαία γυναίκα κάτω των 16 ετών: Στέφανη Γεωργίου (ΕΝΑΔ).
- Ανερχόμενος νέος καλαθοσφαιριστής: Αυγουστίνος Σωφρονίου (Απόλλων).
- Κορυφαίος άνδρας κάτω των 18 ετών, στη μνήμη Μάριου Παλάλα: Παύλος Στρατή (Ένωση).
- Κορυφαία γυναίκα κάτω των 18 ετών: Στέφανη Φουκάρη (Κεραυνός).
- Κορυφαία γυναίκα καλαθοσφαιρίστρια: Ελένη Οικονομίδου (ΑΕΛ).
- Κορυφαίος άνδρας καλαθοσφαιριστής, στη μνήμη Άθου Χριστοδούλου: Ιάκωβος Παντελή (ΑΕΚ).
- Καλύτερος προπονητής: Χριστόφορος Λειβαδιώτης (ΕΘΑ).

Μετά τις ατομικές βραβεύσεις παρέλαβαν τα τρόπαιά τους οι πρωταθλήτριες και κυπελλούχοι των «μεγάλων» ηλικιών. Η πρωταθλήτρια Β΄ Κατηγορίας ανδρών Αναγέννηση Γερμασόγειας, με τον πρόεδρό της Χριστάκη Κιτρομηλίδη να επιβεβαιώνει την οριστική άνοδο της ομάδας στην Α΄ Κατηγορία. Ο κυπελλούχος Β΄ Κατηγορίας ΑΠΟΠ Πάφου, η κυπελλοπρωταθλήτρια γυναικών ΑΕΛ Λεμεσού, με τον πρόεδρό της Κώστα Χριστοδούλου να δίνει αισιόδοξα μηνύματα ότι η ανδρική ομάδα θα λειτουργήσει και πάλι το τμήμα. Κυπελλούχος στην Α΄ Κατηγορία ήταν η ΕΘΑ Έγκωμης και πρωταθλήτρια η ΑΕΚ Λάρνακας, οι οποίες στη νέα χρονιά θα αγωνιστούν στο EuroChallenge, τερματίζοντας τη διετή απουσία μας από τα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Η βραδιά έκλεισε με την τιμητική βράβευση της Ομοσπονδίας στον διευθυντή της Σχολής Καλαθόσφαιρας κ. Νίκο Καλαποδά, για την προσφορά του για πάνω από 40 χρόνια στο άθλημα από διάφορες θέσεις, είτε διαιτητή, είτε κομισάριου, είτε εκπαιδευτή διαιτητών και τελευταία διευθυντή της Σχολής Καλαθόσφαιρας.

Παρουσιαστής της όλης εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Σάββας Κοσιάρης, ο οποίος επιμελήθηκε και τρίλεπτο βίντεο το οποίο προβλήθηκε πριν από την έναρξη της γιορτής, στο οποίο γινόταν αναφορά για τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας και το τι έγινε το τελευταίο εξάμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα