Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία για επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου–Σερβίας, Χάρης Γεωργιάδης και τα μέλη της Επιτροπής, Μάριος Μαυρίδης (Αναπλ. Πρόεδρος), Γιώργος Λουκαΐδης, Γιώργος Κουκουμάς και Χρίστος Ορφανίδης, μεταβαίνουν την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Βελιγράδι, για την πραγματοποίηση τριήμερης επίσημης επίσκεψης, ύστερα από πρόσκληση της αντίστοιχης Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Κύπρου στην Εθνική Συνέλευση της Σερβίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής,

"κατά την παραμονή τους στο Βελιγράδι, οι Κύπριοι βουλευτές θα γίνουν δεκτοί από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, αρμόδιο για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια και Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dačić και από τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης  Vladimir Orlić. 

Επίσης "θα έχουν δε χωριστές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Κύπρου, Biljana Pantić Pilja και μέλη της Ομάδας Φιλίας, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Borko Stefanović και την Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Elvira Kovács και μέλη των δύο Επιτροπών.

Θα παρακαθίσουν επίσης σε γεύμα που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σερβίας-Κύπρου, Pantić Pilja καθώς και σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών προς τιμή της αντιπροσωπείας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία της Βουλής θα επισκεφθεί χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο Βελιγράδι και σε γειτονικές πόλεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα