Κοινοτάρχης Κισσόνεργας:Σημαντικά έργα υλοποιήθηκαν το 2017

Παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και οικονομική στενότητα, το 2017 ήταν αρκετά παραγωγικό για το Κ.Σ. Κισσόνεργας, αφού πήρε σημαντικές αποφάσεις και προχώρησε σε σημαντικά έργα για την κοινότητα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του κοινοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Στυλιανού, προβαίνοντας σε μια αποτίμηση του έργου της κοινοτικής αρχής.

Επιγραμματικά, το 2017, είπε ο κ. Στυλιανού, είχε κατασκευαστεί το Ηλιακό Ρολόι, διαμέτρου 12 μέτρων, στην πλατεία της Κισσόνεργας, το οποίο είναι ένα έργο μοναδικό

και πρωτοποριακό, αφού είναι το πρώτο που υπάρχει σε όλη την Κύπρο.

Επίσης, συνέχισε, κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Δημόσιων Έργων, Παραλιακός Πεζόδρομος / ποδηλατόδρομος που ενώνει τα ξενοδοχεία της τουριστικής περιοχής Κισσόνεργας με την παραλία λουομένων ‘Πότιμα’, ενώ παράλληλα η κοινοτική αρχή προχώρησε στην αναβάθμιση των υποδομών στην παραλία ‘Πότιμα’, με τη δημιουργία ανυψωμένης διάβασης πεζών και κατασκευή Στεγασμένων Στάσεων Λεωφορείου.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, μετά από σχετικό αίτημα για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, στην παραλιακή λεωφόρο της Κισσόνεργας εγκαταστάθηκαν φώτα τροχαίας στη συμβολή με τη λεωφόρο Χρίστου Κκέλη, υλοποιήθηκαν οι προγραμματιζόμενες ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο της κοινότητας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε αποφασιστεί από το συμβούλιο και νοικοκυρεύτηκαν περαιτέρω τα οικονομικά της κοινότητας, με τη συνεπακόλουθη μείωση των δανείων και διάφορων οικονομικών υποχρεώσεων της κοινότητας.

Το 2018, συνέχισε ο κοινοτάρχης, αναμένεται να είναι πολύ παραγωγικό για το Κ.Σ. Κισσόνεργας αφού προγραμματίζονται διάφορα σημαντικά έργα, όπως η κατασκευή γηπέδου φούτσαλ και η διάνοιξη του παραλιακού πεζόδρομου κατά μήκος της ακτογραμμής της Κισσόνεργας με την επίστρωση και συμπίεση του εδάφους, και τοποθέτηση παγκακιών, καλάθων και σήμανσης, ούτως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται από τουρίστες και ντόπιους.

"Και για τα δύο έργα έχουν αρχίσει οι διαδικασίες και αναμένεται να είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του 2018", κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα