Κοινή ναυτική άσκηση Ιταλίας-Κύπρου-Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο (ΦΩΤΟ)

Η φρεγάτα του Ιταλικού Ναυτικού "Alpino" (F594), της κλάσης FREMM, διεξάγει περιπολίες στην Ανατολική Μεσόγειο, για δραστηριότητες παρουσίας και επιτήρησης, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και για την προστασία των ιταλικών εθνικών συμφερόντων. Σε αυτό το πλαίσιο, το Alpino έχει πραγματοποιήσει μια κοινή στρατιωτική άσκηση (SAREX) με το Κυπριακό, Γαλλικό και Ελληνικό Ναυτικό.

Η παρουσία του Alpino στην ανατολική Μεσόγειο είναι μέρος των δραστηριοτήτων «ναυτικής διπλωματίας» που πραγματοποιούνται από το ιταλικό ναυτικό στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας και του διαλόγου

με τις χώρες της περιοχής, με τις οποίες η Ιταλία έχει σημαντικές πολιτικές, διπλωματικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις.

#naveAlpino, in attività di presenza a tutela e salvaguardia degli interessi nazionali in Mediterraneo Orientale, ha svolto un’esercitazione di ricerca e soccorso in mare (SAREX) con le marine di Cipro, Francia e Grecia #MarinaMilitare #NoiSiamolaMarina pic.twitter.com/Nl7WoP8wCU

— Marina Militare (@ItalianNavy) July 8, 2020


Εντωμεταξύ πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας είχε μεταβεί  στην Άγκυρα για να πραγματοποιήσει συνομιλίες για περιφερειακά θέματα και τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη με τον Τούρκο ομόλογό του, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.Παράλληλα οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας και της Ιταλίας πραγματοποίησαν κοινή εκπαίδευση στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, στην εκπαίδευση συμμετείχαν η φρεγάτα TCG Oruçreis, η οποία είχε πάρει μέρος στην επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου, και η ιταλική φρεγάτα ITS Alpino.

Keywords
Τυχαία Θέματα