Γενική απεργία αύριο στην κατεχόμενη Λευκωσία

Οι τ/κ συντεχνίες, μέλη της συνδικαλιστικής πλατφόρμας στα κατεχόμενα, θα πραγματοποιήσουν αύριο (14/12) απεργία στην κατεχόμενη Λευκωσία, ενώ εξήγγειλαν γενική απεργία για την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, με αφορμή το θανατηφόρο δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο μαθήτριες και ο οδηγός του λεωφορείου.

Σύμφωνα με τα σημερινά τ/κ δημοσιεύματα των ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της απεργίας

την Τετάρτη θα γίνει και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα.

Τα μέλη των συντεχνιών θα συγκεντρωθούν κατά την απεργία της Τετάρτης έξω από τους χώρους εργασίας τους και αφού στην πλατφόρμα λαμβάνουν μέρος και οι συντεχνίες Daü-Sen ve Daü-Birsen, απεργία θα γίνει και έξω από το “πανεπιστήμιο” ανατολικής Μεσογείου.

Κατά τη γενική απεργία στις 16 Δεκεμβρίου, τα μέλη των συντεχνιών και πάλι θα πραγματοποιήσουν απεργία έξω από τους χώρους εργασίας τους.

Την ίδια μέρα, αντιπροσωπείες των συντεχνιών μέλη της συνδικαλιστικής πλατφόρμας, θα παραδώσουν στα κόμματα της αντιπολίτευσης στη “βουλή” την πρόταση μομφής εναντίον της “κυβέρνησης”, στην οποία ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας για το συμβάν και την απόδοση ευθυνών.

Εν τω μεταξύ, τα μέλη της συντεχνίας των ιατρών, Tıp-İş, εκτός από έκτακτα περιστατικά, δεν θα παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα