Κοινή δήλωση ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΑΕ και Σαουδικής Αραβίας για το Σουδάν

Με κοινή δήλωση τους, η οποία δημοσιεύθηκε από το Γραφείο του Εκπροσώπου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνουν τη στάση των χωρών τους έναντι του λαού του Σουδάν και τονίζουν τη σημασία της υποστήριξης των φιλοδοξιών τους για ένα δημοκρατικό και ειρηνικό έθνος. Οι διαδηλώσεις της 30ης Οκτωβρίου κατέδειξαν το βάθος της δέσμευσης

του σουδανικού λαού να προωθήσει τη μετάβαση της χώρας του. Τα τέσσερα κράτη δήλωσαν πως παραμένουν δεσμευμένα να βοηθήσουν προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Υποστηρίζουμε τη σοβαρή ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για την κατάσταση στο Σουδάν, ανέφεραν στην δήλωση τους και ζήτησαν την πλήρη και άμεση αποκατάσταση της μεταβατικής κυβέρνησης και των θεσμών υπό την ηγεσία των πολιτών. Κάλεσαν όλα τα μέρη να αγωνιστούν για συνεργασία και ενότητα και ενθάρρυναν την απελευθέρωση όλων όσων κρατούνται σε σχέση με τα πρόσφατα γεγονότα και την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η βία δεν έχει θέση στο νέο Σουδάν, συμπλήρωσαν, τονίζοντας ότι ενθαρρύνουν έναν αποτελεσματικό διάλογο μεταξύ όλων των μερών.

Τόνισαν επίσης τη σημασία της δέσμευσης στο Συνταγματικό Έγγραφο και την Ειρηνευτική Συμφωνία της Τζούμπα ως βάση για περαιτέρω διάλογο σχετικά με τον τρόπο αποκατάστασης και υποστήριξης μιας γνήσιας πολιτικό-στρατιωτικής σύμπραξης για το υπόλοιπο της μεταβατικής περιόδου, εν αναμονή των εκλογών.

Διαβάστε επίσης 

Πορτογαλία: Εγκρίθηκε η διάλυση του κοινοβουλίου

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα