Κοφίνου: Έρευνες για το παρελθόν των ναυαγών

Στο χώρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου στην Κοφίνου για δεύτερη μέρα, βρίσκονται οι ναυαγοί που εντοπίστηκαν την περασμένη Πέμπτη ανοιχτά του Ακαμα.

Η κινητοποίηση των μελών της Πολιτικής Άμυνας ήταν άμεση αφού από την πρώτη στιγμή τα μέλη μας έλαβαν πληροφόριση για το περιστατικό, ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου Πολιτικής Άμυνας, Ολύβια Μιχαηλίδου.

Δήλωσαν ετοιμότητα και έσπευσαν στο λιμανάκι στο Λατσί όπου είχαν μεταφερθεί με ασφάλεια οι 27 ναυαγοί για την παροχή πρώτων βοηθειών και άλλων ειδών άμεσης ανάγκης, πρόσθεσε.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες

για να διαπιστώσει εαν κάποιοι από αυτούς εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις.

Σε δήλωσή του στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο «Έχουμε θέμα», ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, ανέφερε ότι «εκεί όλοι οι πρόσφυγες θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να πάρουν άσυλο, όσοι δεν ενδιαφέρονται θα φροντίσουμε να τους νομιμοποιήσουμε εννοώ από πλευράς παραμονής στη Δημοκρατία για όσο χρόνο απαιτείται».

Υπενθυμίζεται πως την 31η Μαρτίου ύστερα από πληροφορία του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών Πάφου εντοπίστηκε ύποπτος στόχος να βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή βόρεια ανατολικά του ακρωτηρίου Αρναούτη και να κινείται με πορεία προς τον Κόλπο Χρυσοχούς. Σκάφος του Λιμενικού και Ναυτικού σταθμού Λατσιών απέπλευσε για έλεγχο. Διαπίστωσε ότι επρόκειτο για μικρό σκάφος με Τούρκικη σημαία το οποίο μετέφερε 20 περίπου μετανάστες και αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα. Στην συνέχεια 2ο σκάφος της Λιμενικής απέπλευσε για την περιοχή, όπου και άρχισε την περισυλλογή των μεταναστών μεταφέροντας 28 συνολικά άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα