Κώδωνας κινδύνου για την επάρκεια των συντάξεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Κώδωνα κινδύνου για την επάρκεια των συντάξεων του συνόλου των πολιτών κρούει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο.

Ο Δημήτρης Γεωργιάδης επισημαίνει ότι το πρόβλημα έχει μεγεθυνθεί στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας.

«Για περίπου 14-15 χρόνια τώρα, δηλαδή το 1/3 της ζωής τους ως εργαζόμενοι, δεν αποταμιεύουν. Οπότε ήδη έχουμε ένα πρόβλημα τι σύνταξη θα παίρνουν αυτοί οι συμπολίτες μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου στο Ένθετο Economy Today.

Στον απόηχο της απόσυρσης

από την κυβέρνηση του νομοσχεδίου για τα ταμεία προνοίας τονίζει επιτακτικά την ανάγκη να προωθηθεί άμεσα η μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού.

«Κάθε μέρα που καθυστερούμε, κάθε μήνα, που καθυστερούμε προστίθενται και νέα άτομα και διογκώνεται το πρόβλημα τόσο ως κοινωνικό για αυτούς τους ανθρώπους, τόσο ως δημοσιονομικό διότι ένα κράτος δεν θα αφήσει τους πολίτες του να ζουν στη μιζέρια και θα πρέπει να καλύψει είτε με ΕΕΕ είτε με άλλα επιδόματα, αυξημένη σύνταξη με δημοσιονομικό κόστος και φορολογικό βάρος στους υπόλοιπους. Οπότε είναι πάρα πολύ επείγον να προχωρήσει αυτό το θέμα», είπε ο κος Γεωργιάδης.

Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο τάσσεται υπερ της υποχρεωτικής ένταξης ή εγγραφής των εργαζομένων σε ταμεία προνοίας, των περιορισμών στις πρόωρες αναλήψεις και στον τρόπο διαχείρισης των αποθεματικών.

Δείτε σχετικό βίντεο:


 

Keywords
Τυχαία Θέματα