ΚΟΑ: Ποινικό αδίκημα η παραποίηση κάρτας φιλάθλου – Να βελτιωθεί ο έλεγχος

Για την κάρτα φιλάθλου και του ελέγχους που γίνονται στα γήπεδα μίλησε στο Πρωτοσέλιδο η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, Μαίρη Χαραλάμπους – Παπαμιλτιάδη.

Αρχικά ξεκαθάρισε ότι τα μόνα γήπεδα που ανήκουν στον ΚΟΑ και διεξάγονται αγώνες πρώτης κατηγορίας είναι το Μακάριο Στάδιο και το Στέλιος Κυριακίδης στην Πάφο.

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα τη νομοθεσία περί πρόληψης και καταστολής της βίας στα γήπεδα, ο ΚΟΑ

είναι υπεύθυνος για έκδοση της Κάρτας Φιλάθλου και για τη διατήρηση του μητρώου κατόχων κάρτας φιλάθλου. «Είναι ο μόνος Οργανισμός που μπορεί να επεξεργάζεται στοιχεία και να κάνει την ταυτοποίηση σε περίπτωση που το ζητήσει η Αστυνομία, εκεί όπου υπάρχουν κλειστά κυκλώματα».

Διαβάστε ακόμη: Πλαστές κάρτες φιλάθλου εντοπίστηκαν στο ΓΣΠ–«Θα αλλάξει ο τρόπος ελέγχου»

Διευκρίνισε ότι η κάθε αρχή σταδίου είναι υπεύθυνη να ορίσει τον υπεύθυνο ασφαλείας και αυτός επιστρατεύει τους επιτηρητές. «Οι επιτηρητές είναι υπεύθυνοι για την τήρηση όλων των μέτρων που αφορά την προέλευση και έλεγχο των οπαδών, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Ακόμη είπε ο έλεγχος στα γήπεδα χρήζει βελτίωσης. «Η θέση μας δεν είναι ότι υπάρχει πρόβλημα με την πρόνοια της νομοθεσίας. Για να λειτουργήσει το σύστημα, πρέπει ο κάθε φορέας να δουλέψει».

Σημείωσε ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που γίνονταν στο γήπεδο ήταν αποτελεσματικοί πριν επιστρέψουν οι οργανωμένοι οπαδοί στα γήπεδα. Τώρα έχουμε ενώπιον μας μια νέα κατάσταση. Αναμένεται να γίνει μια σύσκεψη με την επιτροπή επιτηρητών έτσι ώστε να κάνουμε τις δικές μας εισηγήσεις».

Ξεκαθάρισε ότι η παραποίηση εγγράφου κάρτας οπαδού είναι ένα πολύ σοβαρό ποινικό αδίκημα. «Αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα τότε ο φορέας που τα εντόπισε πρέπει να αποταθεί στην Αστυνομία. Δεν τίθεται θέμα πλαστογραφίας από το σύστημα, αλλά παραποίηση μετά την έκδοση».

Keywords
Τυχαία Θέματα