ΚΟΑ: 2η ετήσια ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού στο πλαίσιο υλοποίησης δραστικών μέτρων για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στην άσκηση και τον αθλητισμό αλλά και την ανατροπή της ανησυχητικής τάσης από τη μειωμένη ενασχόληση των ευρωπαίων πολιτών με τη φυσική δραστηριότητα, διοργανώνει με την ιδιότητα του ως Εθνικός Συντονιστικός Φορέας τη 2η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, την περίοδο 19 – 15 Σεπτεμβρίου 2016.


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία πραγματοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής όλων των πολιτών

στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής. Όλες οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Erasmus +.


Η περσινή διοργάνωση της 1ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού σε 30 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η Κύπρος κατάφερε να ξεχωρίσει για το δια-τομεακό χαρακτήρα των 138 δράσεων που διοργανώθηκαν από 51 φορείς με τη συμμετοχή 100.000 συμπολιτών μας.


Οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού έχουν ως κύριους αποδέκτες τους πολίτες οι οποίοι μέσα από τη δωρεάν συμμετοχή τους στις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορες μορφές άθλησης και να επιλέξουν αυτήν η οποία τους ταιριάζει ως τρόπος αθλητικής ενασχόλησης αλλά και να πληροφορηθούν για τα υφιστάμενα αθλητικά προγράμματα, υπηρεσίες και προϊόντα.


Ο ΚΟΑ, ως ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού στην Κύπρο, έχει το γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε παγκύπρια βάση. Με βάση αυτήν του την ιδιότητα, ο ΚΟΑ απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και μη-κυβερνητικές οργανώσεις που σχετίζονται με τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό (αθλητισμός, εκπαίδευση, υγεία, τοπική αυτοδιοίκηση, νεολαία, εργασιακό περιβάλλον, διακινήσεις, ιδιωτικές επιχειρήσεις, κ.α.) να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και να προωθήσουν τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό αλλά και να αυξήσουν τις ευκαιρίες πρόσβασης για άθληση.

Όλες οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού θα συγχρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Erasmus+. Επιπλέον, η Επιτροπή θα παράσχει στους Εθνικούς Συντονιστικούς Φορείς τα απαραίτητα εργαλεία για την οργάνωση και προβολή της εκστρατείας.


Ο ΚΟΑ θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, μεταξύ 10:00 – 13:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων των γραφείων του Οργανισμού στη Λευκωσία, για τους φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού. Σκοπός της συνάντησης θα είναι η εκτενής ενημέρωση και παραχώρηση πληροφοριακού υλικού αλλά και ο συντονισμός και προγραμματισμός των ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν πριν και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. Επιπρόσθετα, στη διάσκεψη τύπου που θα προηγηθεί της συνάντησης, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2015 και θα απονεμηθούν τιμητικά έπαθλα στους φορείς που συμμετείχαν ως διοργανωτές, στους Πρεσβευτές και στους χορηγούς επικοινωνίας.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την όλη διοργάνωση και για δήλωση συμμετοχής στην συνάντηση της Δευτέρας 6 Ιουνίου, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να επικοινωνούν με την κα Ιωάννα Παρασκευοπούλου Λειτουργό Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, στο τηλέφωνο 22897204 και email: paraskevopoulou.j@sportskoa.org.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα