Κλοπ: «Γίγαντες οι παίκτες, θα το θυμάμαι για πάντα»

Ο Γιούργκεν Κλοπ χαρακτήρισε «απίστευτη» τη νίκη (4-0) της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνας, που εξασφάλισε στους «κόκκινους» συμμετοχή στον τελικό του Champions League.

Έντονα συναισθηματικά φορτισμένος ο Γερμανός προπονητής, τραγούδησε μαζί με τους παίκτες του τον ύμνο της ομάδας «You'll never walk alone» (Ποτέ δεν θα περπατήσεις μόνος»), μπροστά από τους φιλάθλους στο Anfield.

«Όταν

είδα τους παίκτες μου μετά το παιχνίδι και είδα τα δάκρυα στα μάτια τους, σκέφτηκα πως αυτό είναι το ποδόσφαιρο και είναι επαγγελματίες ακόμα και έτσι», είπε ο Κλοπ.

«Αυτός ο σύλλογος σε αγγίζει σαν τρελό, είναι σαν να αισθάνεστε πολύ περισσότερο από τους άλλους σε αυτές τις στιγμές. Είναι πραγματικά υπέροχο, μου αρέσει. Είναι μια ξεχωριστή νύχτα, πολύ ξεχωριστή. Η νίκη ενάντια στην Μπαρτσελόνα είναι προφανώς ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Έπρεπε να πετύχουμε τέσσερα γκολ και δεν έπρεπε να δεχτούμε, κάτι που το έκανε και πάλι δυσκολότερο. Έτσι δεν το σκεφτήκαμε πραγματικά να είμαστε 100% ειλικρινείς. Προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε την εμφάνιση στη Βαρκελώνη, όλα τα καλά πράγματα που κάναμε εκεί και προσπαθήσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι βήμα προς βήμα. Είχαμε την μπάλα, κάναμε επίθεση όπως μπορούσαμε, είχαν την μπάλα, αμυνόμασταν με ό,τι είχαμε και αυτό έκανε πραγματικά ξεχωριστό το παιχνίδι μας. Ήταν πραγματικά δύσκολο να παίξει κάποιος εναντίον μας απόψε (σ.σ: χθες)», είπε ο Κλοπ.

«Αυτό που έκαναν οι παίκτες μου, αυτό το μίγμα για μία ακόμα αφορά, καρδιάς και μεγάλων ικανοτήτων ποδοσφαίρου, είναι απίστευτο. Αλλά ... δεν το μάθαμε στο πρώτο παιχνίδι, το ξέραμε, ήταν ήδη γνωστό. Είπα στα παιδιά πριν από το παιχνίδι ότι δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν, αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε μια πιθανότητα, επειδή είναι πραγματικά γίγαντες νοοτροπίας. Είναι απίστευτο μετά την σεζόν που παίξαμε, τα παιχνίδια που είχαμε, τους τραυματισμούς που έχουμε τώρα αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ο Γερμανός είπε ότι λίγοι θα πίστευαν πως η ομάδα του θα μπορούσε να πάρει το αποτέλεσμα που χρειάζεται για να φτάσει στον τελικό.

«Αν βγει κάποιος εκεί έξω και ρωτήσει ποιος στοιχημάτιζε μια πένα σε εμάς, δεν νομίζω ότι θα βρεις πολλούς ανθρώπους και μετά βγαίνοντας εκεί και κάνοντας μια τέτοια εμφάνιση στο γήπεδο είναι απίστευτο. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που είμαι ο προπονητής αυτής της ομάδας. Αυτό που έκαναν απόψε (σ.σ: χθες) είναι τόσο ξεχωριστό και θα το θυμάμαι για πάντα. Δεν ξέρω αν συνέβη πριν και δεν ξέρω αν μπορεί να συμβεί και πάλι. Τα παιδιά το έκαναν και ήταν λαμπρό».

Keywords
Τυχαία Θέματα