«Οι βροχές ξεγυμνώνουν τις κακοτεχνίες των σχολείων»

Η βροχή έφερε προβλήματα και ξεγύμνωσε για άλλη μια φορά τις κακοτεχνίες που υπάρχουν σε σχολικές μονάδες ανά το Παγκύπριο.

Μπορεί αυτές οι σχολικές μονάδες, να είναι δεκάδες, ωστόσο προκύπτουν ερωτήματα για τις ενέργειες, στις οποίες προχωρούν οι Σχολικές Εφορείες αλλά και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Παράδειγμα των προβλημάτων που προκύπτουν δίδεται και στις φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε από τη σημερινή εικόνα του δημοτικού σχολείου Δασούπολης, στη Λευκωσία.

Ο πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών, κος Ντίνος

Έλληνας, μιλώντας στο SigmaLive ανέφερε πως υπάρχουν κακοτεχνίες στα κτήρια τις οποίες κληρονομήσαμε.

«Οι βροχές φανερώνουν τις κακοτεχνίες που υπάρχουν σε αριθμό σχολικών μονάδων. Πρόκειται για διαχρονικά προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να πάψουν να υπάρχουν. Ένας τρόπος είναι να γίνεται καλός έλεγχος στα έργα που παραδίδονται αλλά και να υπάρχει και εγγύηση από τον κάθε εργολάβο που θα αναλαμβάνει ένα συγκεκριμένο έργο», είπε ο κος Έλληνας.

Όσον αφορά στις πλημμυρισμένες αίθουσες σχολείων μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο κος Έλληνας σημείωσε πως, όταν έρχονται εις γνώσιν των Σχολικών Εφορειών τέτοια προβλήματα, θα πρέπει να λύνονται άμεσα.

Ερωτηθείς για το πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες παρατηρήθηκαν προβλήματα, απάντησε πως ο αριθμός είναι μικρός.

«Παγκύπρια είναι μικρός ο αριθμός αλλά οι βροχοπτώσεις που είχαμε τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή τα ανεμοβρόχια, ήταν πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα που δεν θα μπορούσαν να προβλεφθούν. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως έχουμε υποχρέωση, μόλις γίνονται αντιληπτά τέτοια προβλήματα, να λύνονται άμεσα για να μην χρονίζουν», εξήγησε ο κος Έλληνας
 

Keywords
Τυχαία Θέματα