Κληρίδης:Συνάδελφος κόρης Νικολάτου δεν ήθελε να θιχτούν Δικαστές

Την άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη είναι μια θετική κίνηση προς το καλύτερο εξέφρασε ο Νίκος Κληρίδης μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο.

Ο νομικός ο οποίος με τις καταγγελίες του προκάλεσε τον άνευ προηγουμένου σάλο στον χώρο, μιλώντας στην εκπομπή τόνισε ότι είναι οξύμωρο το γεγονός ότι «προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις χωρίς τον νομικό σύμβουλο του Κράτους. Να κληθεί έστω και τώρα ο Γενικός Εισαγγελέας δεν μπορεί να προχωρήσει καλόπιστα η όλη υπόθεση», είπε ο Νίκος Κληρίδης.

«Το πρόγραμμα διακυβέρνησης Αναστασιάδη του 2013 προέβλεπε ουσιαστικά εφαρμογή του Συντάγματος, που είναι

η μόνη λύση για τη Δικαιοσύνη, να σταματήσει δηλαδή η υπερσυγκέντρωση των εξουσιών σε μια ομάδα προσώπων.

Η επιστολή μου ήταν το έναυσμα για να πάρει ο κόσμος μια γεύση του τι γίνεται», συμπλήρωσε ενώ πρόσθεσε ότι είναι λυπηρό που πλήγηκε στα μάτια του κόσμου ο τρόπος απονομής Δικαιοσύνης.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου, ο κ.Κληρίδης ανέφερε ότι «στρουθοκαμηλίζει ο Δικηγορικός σύλλογος και δεν εκφράζει την πλειοψηφία των 4 χιλιάδων μελών του. Όταν εκδίδετο η ανακοίνωση δεν έγινε έστω και μια ορθή δημοσκόπηση μέσα στον Σύλλογο για να διαφανεί τι σκέφτεται η πλειοψηφία των δικηγόρων», είπε ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι στη συνεδρίαση, παρίστατο και δικηγόρος στο γραφείο όπου εργάζεται η κόρη Νικολάτου και ήταν ο πιο έντονος στο να μην θιχτούν Δικαστές. «Πως έρχεται κάποιος να συμμετέχει σε επιτροπή που θα λάβει απόφαση ο οποίος έχει στο γραφείο του ένα επηρεαζόμενο πρόσωπο. Αυτό είναι ακριβώς αντίθετο με την αρχή της διαφάνειας που θα συζητούσαν», πρόσθεσε ο νομικός.

«Στεναχωρήθηκα πολύ με αυτή την ιστορία. Επηρεάστηκε πολύ η ζωή μου, είμαι στη μαχόμενη δικηγορία και παρόλο που θα έχω απέναντι μου τους Δικαστές του Ανωτάτου αλλά και τους υπόλοιπους, πως θα τους αντιμετωπίζω. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση και ούτε τους χαρακτήρισα διεφθαρμένους απλά είπα ότι πρέπει να φαίνεται ότι απονέμεται Δικαιοσύνη», είπε κληθείς να απαντήσει για το αν μετάνιωσε για τις καταγγελίες που έκανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα