Γεν. Εισαγγελέας: Να λύσουμε τον γόρδιο δεσμό της 56ης έδρας

Η Νομική Υπηρεσία συνεχίζει την ενδελεχή μελέτη των τριών δικαστικών αποφάσεων για το πολύκροτο θέμα της πλήρωσης της 56ης έδρας της βουλής. Χθες, πραγματοποιήθηκε άλλη μια σύσκεψη μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα, του Εφόρου Εκλογών και λειτουργών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μιλώντας, πριν από λίγο αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ και το συνάδελφο Κυριάκο Πενηνταέξ, ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, ανέφερε πως «στόχος μας είναι να δούμε αν μπορούμε να λύσουμε τον

γόρδιο δεσμό που έχει διαμορφωθεί υπό το φως των τριών δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες αποκλείουν διάφορες εναλλακτικές επιλογές». Αναζητείται ουσιαστικά η κατάλληλη «φόρμουλα» για τροποποίηση του Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο ζήτημα θα απασχολήσει και συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με την επιστροφή του τελευταίου στην Κύπρο.

Την Τρίτη, το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε την τρίτη απόφασή του επί του θέματος, ανακηρύσσοντας εκ νέου αντισυνταγματική την νομοθεσία με την οποία η Ολομέλεια της Βουλής, κατά πλειοψηφία, επανέφερε τον Γιώργο Παπαδόπουλο της Αλληλεγγύης στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Keywords
Τυχαία Θέματα