Κληρίδης για επεισόδια Φυλακών:Εύκολο να εξακριβωθεί τι έγινε-Υπάρχουν κάμερες

Ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ Κεντρικών Φυλακών και Αστυνομίας προκάλεσαν τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και κρατουμένων, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο Αλέξανδρος Κληρίδης, δικηγόρος του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, τόνισε πως αναμένουν την έκθεση γεγονότων.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής «Θεωρώ ότι είναι σωστό να αναμένουμε την έκθεση γεγονότων που ζητήθηκε από τον ίδιο τον αρχηγό και η οποία έκθεση θα παρουσιαστεί στην Υπουργό Δικαιοσύνης. Θα καταγραφούν

ακριβώς τα γεγονότα όπως είχαν γίνει».

«Η ίδια η ανακοίνωση της Αστυνομίας θεωρώ ότι από την στιγμή που δεν προβαίνει στην οποιαδήποτε διάψευση των γεγονότων που έχουν λεχθεί, σημαίνει ότι από μόνη της συμφωνεί με όσα έχουν λεχθεί».

Συνέχισε παραθέτοντας τα γεγονότα «Μεταφέρθηκαν ορισμένα άτομα της Αστυνομίας να προβούν για έρευνα ολόκληρης πτέρυγας των Κεντρικών Φυλακών. Τα συγκεκριμένα άτομα αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματα τους, έφεραν κουκούλες και σχετικό οπλισμό όπως ρόπαλα και σπρέι. Είναι παράνομο να εισέλθουν στις Κεντρικές Φυλακές με οπλισμό, εκτός και αν υπάρχει ισχυρισμός ότι υπάρχει οποιαδήποτε βία».

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι η Αστυνομία είχε την απαίτηση να αφαιρεθούν όλα τα άτομα από την εν λόγω πτέρυγα, να ανοίξουν όλα τα κελιά και να γίνει έλεγχος σε όλη την πτέρυγα. «Αυτό δεν μπορεί να γίνει είναι εντελώς παράνομο,  η έρευνα πρέπει να γίνεται πάντα στη παρουσία του κρατούμενου».

Κλείνοντας διευκρίνισε ότι θα γίνουν οι σχετικές καταγγελίες και θα διερευνηθούν, «είναι πολύ εύκολο να εξακριβωθεί τι έγινε αφού υπάρχουν παντού κάμερες».

Διαβάστε επίσης:Στα «μαχαίρια» Αστυνομία και Τμήμα Φυλακών για τα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα