Κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για 2ο υποψήφιο εμβόλιο ανακοίνωσε η Sanofi

H γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ανακοίνωσε την Παρασκευή την έναρξη κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους για το δεύτερο εμβόλιό της κατά της Covid-19 ενώ το πρώτο βρίσκεται ακόμα στην φάση δοκιμών με καθυστερήσεις στην διαδικασία ανάπτυξής του.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Sanofi και η αμερικανική Translate Bio αναπτύσσουν ένα εμβόλιο βασισμένο

στην τεχνολογία RNA. Οι δοκιμές φάσης 1 και 2 στοχεύουν στην επαλήθευση ότι το εμβόλιο δεν είναι επικίνδυνο και στην παροχή προκαταρκτικών πληροφοριών για την αποτελεσματικότητα του.

Η φάση 3 θα διενεργηθεί με την συμμετοχή πολύ περισσότερων ασθενών για να καθοριστεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Οι πρώτες δοκιμές θα περιλαμβάνουν 415 ανθρώπους με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα να αναμένονται στο τρίτο τρίμηνο του χρόνου.

Το πρώτο υποψήφιο εμβόλιο πάνω στο οποίο εργάζεται η εταιρεία σε συνεργασία με την βρετανική GSK έχει καθυστερήσει αρκετούς μήνες και οι δοκιμές βρίσκονται ακόμα στην φάση 2, ενώ η ελπίδα είναι να προωθηθεί προς το τέλος του 2021. Η Sanofi έχει επίσης συμφωνήσει να βοηθήσει στην παραγωγή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσουν η Pfizer και η Johnson &Johnson.

 Διαβάστε επίσης:

Αμφισβητεί αξιοπιστία των rapid ο δρ.Αρμεύτης-«3 φορές αρνητικός&μπήκε ΜΕΘ»

Δρ. Κολιού: Το σενάριο που εξετάζεται για άνοιγμα των χώρων εστίασης (vid)

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα