Κλιματιστικά στα σχολεία:"30 βαθμοί στις 08.00"-"Δεν προβλέπεται"

Διχασμός επικρατεί αναφορικά με την εγκατάσταση ή μη κλιματιστικών στα σχολεία. Σημερινές (Τρίτη 12 Ιουνίου) μετρήσεις των δασκάλων σε σχολικές αίθουσες κατέγραψαν, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, 30 βαθμούς στις 08.00 το πρωί.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε για το θέμα ο Δ/ντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Μαραγκός, ο οποίος ανέλυσε τη θέση των Υπηρεσιών του. Θέση, όπως υποστήριξε, είναι ότι δεν προβλέπεται να εγκατασταθούν κλιματιστικά στις αίθουσες, λόγω κυρίως της ποιότητας

του αέρα, που δεν θα είναι η σωστή με τα κλιματιστικά.

«Τα σχολεία είναι κτισμένα όπως όλα στις μεσογειακές χώρες. Η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας (από την αυλή και τους 40 βαθμούς), θα φέρει προβλήματα υγείας (ψύξη, φαρυγγίτιδα, βήχα)», σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει για παλαιότερη θέση του τέως Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή για εγκατάσταση κλιματιστικών, ανέφερε ότι αυτή η θέση «είναι από εγκύκλιο και δεν αφορά όλες τις αίθουσες, αλλά συγκεκριμένες».

Ο κ. Μαραγκός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν υπάρχει φορτίο που να ικανοποιεί τις ανάγκες της εγκατάστασης κλιματιστικών και ότι μια τέτοια κίνηση θα στοίχιζε δεκάδες εκατομμύρια.

«Το πιο σημαντικό σε μια αίθουσα διδασκαλίας, είναι η καθαρότητα του αέρα. Αυτό δεν επιτυγχάνεται με κλιματιστικά, αλλά με ανεμιστήρες. Δεν δημιουργούμε υγιεινό περιβάλλον με την εγκατάσταση κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας», ανέφερε.

Στο βίντεο πιο πάνω, ολόκληρο το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Μαραγκού.

Πιο κάτω οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τις θερμοκρασίες το πρωί της Τρίτης σε σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα