Κλείσιμο οδοφραγμάτων: Τίθεται θέμα επέκτασης του μέτρου;

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Αρμόδιες Αρχές στην Κύπρο εξαιτίας του κορωνοϊού, τα κρούσματα του οποίου ολοένα και αυξάνονται στην Ευρώπη, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να αυξάνει επίπεδο του κινδύνου για τους πολίτες της από «μέτριο» σε «υψηλό». 

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή 28/02, κρίθηκε αναγκαία η αναστολή της λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων ανακοίνωσε για περίοδο 7 ημερών.

Πρόκειται για τα σημεία διέλευσης, Δερύνειας, Λήδρας, Λεύκας και Αστρομερίτη. 

Στόχος της απόφασης αυτής, όπως λέχθηκε,

είναι η προστασία και των δυο κοινοτήτων.

Το μέτρο αυτό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο, αλλά και επεισόδια στο οδόφραγμα της Λήδρας το περασμένο Σάββατο, με διαδηλωτές που τάχθηκαν εναντίον του κλεισίματος οδοφραγμάτων. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, 55χρονος διαδηλωτής επιτέθηκε εναντίον στρατιώτη και εναντίον του θα καταχωρηθεί υπόθεση στο Δικαστήριο. 

Όπως πληροφορείται το SigmaLive, το εάν θα επεκταθεί το μέτρο του κλεισίματος των οδοφραγμάτων, δηλαδή εάν θα παραμείνουν κλειστά και με την παρέλευση των επτά ημερών, θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή ώστε να γίνει αποτελεσματικότερος έλεγχος. 

Ο κατοχικός ηγέτης αντέδρασε έντονα στην απόφαση αυτή, κάνοντας λόγο για «λάθος». 

Keywords
Τυχαία Θέματα