Κλείνουν πέντε δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη λόγω κορωνοϊού

Κλειστά θα παραμείνουν για τις επόμενες δέκα ημέρες πέντε δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο στην Ξάνθη, καθώς δύο εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού, 80 εκπαιδευτικοί της περιοχής μπαίνουν σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, κατόπιν της ταυτοποίησης ενός εκπαιδευτικού ως θετικού στον κορωνοϊό, τα σχολεία

στα οποία δίδαξε μέχρι τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας –και συγκεκριμένα το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και δύο δημοτικά σχολεία, το 15ο και το 20ό, στο Δροσερό Ξάνθης– θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες δέκα μέρες.

Παράλληλα, κλειστά από την αρχή της εβδομάδας είναι το μειονοτικό δημοτικό σχολείο στην Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, καθώς και το Νηπιαγωγείο Ηλιόπετρας, κατόπιν της ταυτοποίησης και σε αυτές τις σχολικές μονάδες δασκάλου ως θετικού στον κορωνοϊό. Στον δήμο Τοπείρου έχουν εντοπιστεί 5 κρούσματα και έχουν ιχνηλατηθεί οι επαφές τους.

Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των παραπάνω σχολικών ελήφθη  από κοινού από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα