«Κλείδωσε» συνάντηση Αναστασιάδη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

"Κλείδωσε" συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρόεδρου στη Νέα Υόρκη.

Πηγές κοντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρουν ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας για συνάντηση, έτσι ώστε να μπορέσει ο Πρόεδρος

να ενημερώσει τον Αντόνιο Γκουτέρες από κοντά, για όλα όσα έχουν μεσολαβήσει το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Το Προεδρικό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένει εντός των επόμενων ωρών να καθοριστεί συγκεκριμένη ώρα και μέρα για τη συνάντηση, με επικρατέστερο σενάριο η συνάντηση να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη στις 19 Μαρτίου. Στις 21 Μαρτίου θα παρευρεθεί στην Ημέρα της Κύπρου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ στις 22 του μήνα θα παρευρεθεί στο στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, στο Συνέδριο της Capital Link «Invest in Cyprus Forum». Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η συνάντηση Αναστασιάδη - Γκουτέρες, κρίνεται ως άκρως σημαντική και ουσιαστική, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου αναμένονται έντονες διεργασίες εντός ΕΕ, με την επίσκεψη Έιντε την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και σε επίπεδο συνομιλιών των δυο πλευρών, με τις φήμες για επανέναρξη των συναντήσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα να πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο.

Να αναφέρουμε επίσης ότι ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε και η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, θα ενημέρωναν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, τον Αντόνιο Γκουτέρες, για όλες τις λεπτομέρειες οι οποίες προέκυψαν από τις επαφές τους στην Κύπρο, σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Το ενδεχόμενο συνάντησης Αναστασιάδη-Γκουτέρες, φαίνεται πάντως να πυροδότησε αντιδράσεις στην τ/κ πλευρά, καθώς ο Μουσταφά Ακιντζί, μέσω του τ/κ Τύπου, μεταφέρει ότι αν δεν κληθεί και ο ίδιος για συνάντηση από τον Αντόνιο Γκουτέρες, τότε η εξέλιξη αυτή θα τον δυσαρεστήσει πολύ έντονα,καθώς θα πρόκειται, όπως υποστηρίζει, για ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ της ε/κ πλευράς, από μέρους των Ηνωμένων Εθνών

Keywords
Τυχαία Θέματα