«Κλείδωσε» η συνάντηση ΑΚΕΛ-Λιλλήκα (όλο το παρασκήνιο)

Συνάντηση με το ΑΚΕΛ αναμένεται να έχει τις επόμενες μέρες ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του SigmaLive, η συνάντηση έχει κλειδώσει για τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 26 Ιουνίου.

Πάντως, το ναυάγιο της υποψηφιότητας Μ. Σπανού και η πίεση του χρόνου, οδηγούν, όπως όλα δείχνουν, το ΑΚΕΛ

στην επίσπευση της όλης διαδικασίας για εξεύρεση νέου υποψηφίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μιλώντας την Πέμπτη στο Ρικ, είπε πως αυτός που ζήτησε τη συνάντηση ήταν ο Γιώργος Λιλλήκας, ενώ επανέλαβε πως οι θέσεις του για τη ΔΔΟ, αποτελούν κόκκινη γραμμή στην Εζεκία Παπαϊωάννου.

Άντρος: Μας πιέζει ο χρόνος για υποψήφιο

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε πρόσφατα πως υπάρχουν αρκετές φωνές εντός του ΑΚΕΛ που είναι θετικοί για τη δική του υποψηφιότητα, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΑΚΕΛ τελικά θα κατέλθει με δικό του υποψήφιο.

Υπενθυμίζεται ότι διαχρονικά, η Συμμαχία Πολιτών δηλώνει πως είναι ανοιχτή για συζητήσεις με όλα τα κόμματα, ενώ έγκυρες πηγές δήλωσαν στο Sigma ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει νέο κύκλο συναντήσεων με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ούτως ώστε να υπάρξει ένας κοινός κώδικας δεοντολογίας για πώς θα κινηθούν οι υποψήφιοι κατά την προεκλογική περίοδο.

Θεοχάρους: Εκτοξεύεται ο Παπαδόπουλος

Μιλώντας για το «βελούδινο διαζύγιο» Σπανού-ΑΚΕΛ, η κα Θεοχάρους είπε πως με τις ιδέες και την πρακτική που εφαρμόζει στα οικονομικά ο Μάικ Σπανός, ήταν σίγουρα κάθετα αντίθετος με τις βασικές κοσμοθεωρίες του ΑΚΕΛ. «Μπορεί στο Κυπριακό να είχαν μια συνταύτιση, αλλά σε θέματα οικονομίας, ευθύς εξαρχής δεν ήταν συμβατές οι θέσεις τους», είπε.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, η κα Θεοχάρους είπε «Δεν θα μπορούσε ο Μάικ Σπανός να ήταν υποψήφιος με το ΑΚΕΛ, ήταν αναμενόμενο».

Όσον αφορά στις προεκλογικές διεργασίες στο στρατόπεδο του Ν. Παπαδόπουλου, η κα Θεοχάρους είπε πως η υποψηφιότητά του εκτοξεύεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα