Κλείδωσε γι’ αύριο η συνάντηση Χαμπιαούρη – εκπαιδευτικών

Νέα προσπάθεια για εκτόνωση της κρίσης που επικρατεί στην πολύπαθη Παιδεία, επιχειρούν εκπαιδευτικές οργανώσεις και Υπουργός Παιδείας.

Ο Υπ. Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης αποδέχθηκε τη σημερινή πρόσκληση των εκπαιδευτικών οργανώσεων για να πραγματοποιηθεί μεταξύ τους συνάντηση, αύριο, στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών οργανώσεων πέρασαν το κατώφλι του Υπουργείου Παιδείας και επέδωσαν επιστολή, με σκοπό να συζητήσουν τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις του διαλόγου,

μετά από απόφαση που πάρθηκε στην πολύωρη συνεδρία των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ.

Κατά την επίδοση της επιστολής, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, μιλώντας εκ μέρους και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, ευχαρίστησε την κ. Παντελάκη για την ανταπόκριση και υπενθύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα ο εκπαιδευτικός κόσμος μαζικά και πολύ δυναμικά ζήτησε "δύο πολύ σημαντικά πράγματα: Την επαναφορά των δημοκρατικών διαδικασιών στην εκπαίδευση και την απόσυρση των ετσιθελικών και χωρίς διάλογο αποφάσεων, αλλά την ίδια ώρα, τον σεβασμό της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών".

Ο Υπουργός Παιδείας, το μεσημέρι της Δευτέρας, απάντησε θετικά στην πρόσκληση των εκπαιδευτικών κι έτσι αναμένεται με μεγάλη αγωνία η αυριανή τους συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 το απόγευμα, στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ.

Δείτε σχετική ανάρτηση του Υπουργού Παιδείας:

γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας και την ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων τον προσεχή Σεπτέμβρη,έχω ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση των εκπαιδευτικών οργανώσεων και θα παρευρεθώ στην αυριανή συνάντηση,παρόλο που είχαμε ήδη στείλει πρόσκληση για τις 24/7.

— Kostas Champiaouris (@KChampiaouris) July 16, 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα