«Κλείδωσε» δύο κράτη ο Τσαβούσογλου – Ρόλο πρωταγωνιστή επιδιώκει η Τουρκία

Τη δική της ατζέντα επιδιώκει να θέσει η κατοχική δύναμη, υπενθυμίζοντας συστηματικά πως δεν πρόκειται να συζητήσει λύση Ομοσπονδίας με το ερώτημα ''τί απομένει να διαπραγματευτούμε'' στην Άτυπη Πενταμερή παραμένει αναπάντητο.

 Στην παράνομη συνάντηση  Τατάρ - Τσαβούσογλου ο Τούρκος ΥΠΕΞ έδωσε οριστικές κατευθυντήριες γραμμές, καθιστώντας για άλλη μια φορά σαφές πως στην Κύπρο, σύμφωνα με την έκφρασή του,  υπάρχουν δύο κοινότητες, δύο λαοί, δύο πολιτείες και

αυτό πρέπει να επισημοποιηθεί.

Ξεκαθάρισε επίσης πως επιθυμία της κατοχικής πλευράς παραμένει το θέμα διαμοιρασμού του φυσικού πλούτου.

Πακετοποίηση κυπριακού και ελληνοτουρκικών προκρίνει ο Υπουργός Ευρώπης της Τουρκίας, Φαρούκ Καιμακτζι θέτοντας επίσης θέμα υδρογονανθράκων. 

Την ίδια ώρα οργιώδες είναι το παρασκήνιο με εκ νέου κάθοδο Βρετανών Αξιωματούχων στην Κύπρο η οποία, σε συνδυασμό με τις διφορούμενες δηλώσεις Γκουτέρες, φανερώνουν προσπάθεια εξεύρεσης λύσης που θα ικανοποιεί επιδιώξεις της κατοχικής δύναμης. 

Παράλληλα, επίκεται και η κάθοδος του Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας. 

Στο μεταξύ, μπορεί  ημερομηνία της Πενταμερούς να κλείδωσε την  πρώτη εβδομάδα Μαρτίου, ικανοποιώντας εν μέρει την τουρκική επιδίωξη για καθυστέρηση, ωστόσο ο χώρος παραμένει σε εκκρεμότητα.  

H Κυπριακή Δημοκρατία απαντάει στις τουρκικές εμπρηστικές δηλώσεις με αναφορά σε σαφείς δηλώσεις ΟΗΕ και Ε.Ε, με το Νίκο Χριστοδουλίδη να τονίζει 

ότι η διαπραγμάτευση δε θα γίνει μέσω δημόσιων δηλώσεων.

Διαβάστε επίσης 

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Ζητά την επισημοποίηση της ύπαρξης «δύο κρατών»

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη-Δένδια για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Keywords
Τυχαία Θέματα