Κλεάνθους: Τραγική η εικόνα των παιδιών - προσφύγων

"Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για δημιουργία ειδικού χώρου πρώτης υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων στην περιοχή μας, μετά από τις συνεχείς ροές προσφύγων που παρατηρούνται στην περιοχή μας", αναφέρει σε δηλώσεις του στο Sigmalive, ο Κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Νίκος Κλεάνθους.

Με αφορμή τη χθεσινοβραδινή κάθοδο 93 προσφύγων, με βάρκα, από τα τουρκικά παράλια στις ακτές της Τηλλυρίας, επικοινωνήσαμε με τον κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

"Παιδιά σε άθλια κατάσταση, με συμπτώματα πυρετού και γαστρεντερίτιδας,

αδύναμα, με ρούχα βρεγμένα, ήταν η εικόνα που αντικρίσαμε τις πρώτες πρωινές ώρες με την άφιξη των προσφύγων", μας λέει ο κ. Κλεάνθους.

"Άμεσα κινηθήκαμε και εξασφαλίσαμε από τοπικά μαγαζιά, στεγνά ρούχα για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες", συμπληρώνει.

Να σημειώσουμε ότι από τους 93 πρόσφυγες, οι 34 ήταν άνδρες, οι 17 γυναίκες και 42 ήταν παιδιά,οι 42 ήταν παιδιά, ηλικίας από μερικών μηνών μέχρι και 17 ετών. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κλεάνθους, η πλειοψηφία των παιδιών, είναι ηλικίας 1-10 ετών.

Διαβάστε σχετικά: Σκάφος με 93 Σύριους πρόσφυγες στον Πύργο Τηλλυρίας

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο Κοινοτάρχης Κάτω Πύργου, "η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα λειτούργησαν αποτελεσματικά και άμεσα, σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές. Μεταφέραμε τους πρόσφυγες στο Αγροτικό Υγειονομικό Κέντρο Κάτω Πύργου, όπου το προσωπικό και οι γιατροί, περιέθαλψαν όσους είχαν ανάγκη".

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή κάθε φορά που υπάρχουν παρόμοια περιστατικά, είναι ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος υποδοχής και περίθαλψης των μεταναστών - προσφύγων, με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται οι παροχές υπηρεσιών, ιδιαίτερα ιατρικής φροντίδας, οι οποίες προκύπτουν.

"Ζητούμε έντονα και επιτακτικά από το κράτος, να δημιουργήσει κατάλληλες υποδομές για να μπορέσουμε και εμείς να αντεπεξέλθουμε επαρκώς, στη φροντίδα και την περίθαλψη των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων, χωρίς να επηρεάζεται η φροντίδα των κατοίκων της περιοχής", σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, οι 86 από τους 93 πρόσφυγες βρίσκονται ακόμα στην Πόλη Χρυσοχού, από όπου το απόγευμα αναμένεται να μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά. Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι 43χρονος και 32χρονος ήταν απαγορευμένοι μετανάστες, ενώ σε 50χρονο η είσοδος στη Δημοκρατία ήταν απαγορευμένη και συνελήφθηκαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το Κέντρο Υποδοχής στην Κοκκινοτριμιθιά, είναι ήδη προετοιμασμένο για την άφιξη των προσφύγων, χωρίς να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε ζητήματα σε σχέση με τη χωρητικότητα ή τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα