ΚΙΣΑ:Υλοποίηση πλάνου για την ένταξη Ρομά στην κοινωνία

Η ΚΙΣΑ καλεί καλεί τις αρχές της ΚΔ να προχωρήσουν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση πλάνου για ένταξη των Ρομά και ενεργή συμμετοχή τους στη κοινωνία , σύμφωνα με τις προτροπές της έκθεσης της Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Κύπρο και τις σχετικές δεσμεύσεις συμμόρφωσης εκ μέρους της ΚΔ.

Η ΚΙΣΑ, με αφορμή την ενέργεια του Υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει σε εξώσεις

οικογενειών Ρομά που ζουν τα τελευταία χρόνια στον Άγιο Αντώνιο Λεμεσού δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ως «λανθασμένη και αψυχολόγητη» την ενέργεια του Υπουργείου.

Σημειώνει ότι, “θετικό στοιχείο στην όλη υπόθεση αποτελεί το γεγονός ότι, μετά από την εποικοδομητική προσέγγιση του ζητήματος από τον κύριο Ακιντζί και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, αποφασίστηκε ανάκληση της έξωσης των αναφερόμενων οικογενειών Ρομά και διευθέτηση του προβλήματος που δημιουργήθηκε.

Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι αρχές εμμένουν στην απόφαση για έξωση μιας εκ των οικογενειών, επικαλούμενες ότι η συγκεκριμένη οικογένεια μεταφέρθηκε στο σπίτι που διέμενε τα τελευταία χρόνια χωρίς σχετική άδεια, αγνοώντας όμως το γεγονός ότι το σπίτι που αρχικά τους δόθηκε ήταν ακατάλληλο”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα