Κίνηση Εκτοπισμένων Μανάδων: Δεν συμμορφώθηκε η ΚΔ

Η Κίνηση Προσφύγων &Εκτοπισμένων Μανάδων, σε ανακοίνωσή της, διαψεύδει κατηγορηματικά σημερινά δημοσιεύματα στον κυπριακό Τύπο ότι «η Κύπρος συμμορφώθηκε με την απόφαση για τους εκ μητρογονίας και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εισηγείται προς το Συμβούλιο της Ευρώπης να κλείσει η εξέταση της υπόθεσης που αφορά την ικανοποίηση των εκ μητρογονίας προσφύγων, καθώς όπως αναφέρεται σε έκθεση πεπραγμένων που στάληκε στην Επιτροπή Υπουργών, έχει συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της».

Δυστυχώς, αναφέρει η Κίνηση, παρά τις επαναλαμβανόμενες

επί σειρά ετών δεσμεύσεις και υποσχέσεις της, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις όλων των εκ μητρογονίας προσφύγων.

Σημειώνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει συμμορφωθεί επειδή η αναγνώριση της ιδιότητας του πρόσφυγα επήλθε τον Ιούνιο του 2013 χωρίς το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι να έχει διασφαλιστεί και άρα πρόκειται για μερική αναγνώριση ενός δικαιώματος και όχι την πλήρη αποκατάσταση,

Τα άτομα των οποίων η ιδιότητα αναγνωρίστηκε το 2013 και είχαν ήδη στεγάσει με προσωπικά δάνεια και χωρίς καμιά αρωγή από το κράτος, έχουν αποκλειστεί από τα στεγαστικά προγράμματα που επί σειρά ετών δίνονταν στους εκ πατρογονίας μόνο, προσθέτει.

“Θα περιμέναμε από την Κυπριακή Δημοκρατία να επεκτείνει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΕΔΑΔ προς τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες που έχουν ήδη στεγαστεί και όχι να «κλείσει» το θέμα αβρόχοις ποσί”.

Είναι η Κίνηση Προσφύγων &Εκτοπισμένων Μανάδων, σημειώνεται, που "ανέδειξε και αγωνίστηκε για δέκα ολόκληρα χρόνια για ανατροπή και τερματισμό αυτής της κατάφωρης αδικίας και θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια του κράτους να παραπλανήσει με αναληθή στοιχεία τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό".

“Για την Κίνηση Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων σαφώς το θέμα παραμένει ακόμη ανοικτό μέχρι την πλήρη δικαίωση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα